Azi, 1 aprilie, Helmut Duckadam împlinește 57 de ani. Fostul mare portar român vorbește despre cea mai mare performanță a carierei și dezvăluie ce își dorește cu această ocazie.

– Domnule Duckadam, cum vă simțiți la 57 de ani?
– Foarte bine! Mă simt încă tânăr. De fapt, ca să vă spun drept, eu nu sărbătoresc anul acesta 57 de ani, ci 30 de ani de la Sevilla, care se vor împlini în luna mai. Mă bucur că sunt sănătos, chiar dacă mai am ceva probleme cu genunchiul.

– Ați primit azi vreun telefon care v-a surprins?
– Au fost două! Primul a venit de la Cristian Țopescu, cel cu care nu mai vorbisem de câțiva ani. Al doilea a fost de la domnul Boroi. Chiar mi-a spus că nu se aștepta să-i răspund. I-am zis că nu se poate așa ceva, cum să fac asta?

– Ce dorință vă puneți de ziua dumneavoastră?
– Să am parte în continuare de sănătate, eu și cei apropiați mie. Asta e cel mai important. Apoi, pe plan profesional, mi-aș dori să repetăm performanța de anul trecut, adică Steaua să triumfe în toate cele trei competiții interne.

– Ați văzut meciul României cu Spania?
– Bineînțeles că m-am uitat. Am văzut o echipă națională așa cum ne-o dorim cu toții, adică una curajoasă. M-a încântat acest lucru. A fost o plăcere să văd cum le punem probleme ibericilor. Chiar dacă am fi pierdut, tot aș fi fost mulțumit. Sper ca și la Euro să avem același curaj.

CARTE DE VIZITĂ – HELMUT DUCKADAM

• s-a născut la 1 aprilie 1959, la Semlac, județul Arad
• a jucat la Constructorul Arad (1977-1978), UTA Arad (1978-1982), Steaua București (1982-1986), Vagonul Arad (1989-1991)
• la echipa națională a bifat două selecții, ambele în 1982
• a cucerit două titluri în Liga 1 și o Cupă a României, toate cu Steaua
• e supranumit “Eroul de la Sevilla”, după ce pe 7 mai 1986, la Sevilla, pe stadionul “Sanchez Pizjuan”, a apărat 4 lovituri de pedeapsă în finala Cupei Campionilor Europeni, când Steaua a învins-o pe FC Barcelona
• a intrat în Cartea Recordurilor pentru performanța sa de la Sevilla