Atât reprezentativa României, cât și cea a Albaniei s-au antrenat pe alt teren decât cel pe care vor juca duminică seară în ultima rundă a fazei grupelor.

Decizia a aparținut UEFA în urma ploilor recente care au deteriorat gazonul de pe stadionul care a găzduit două meciuri în ultimele 6 zile, Belgia – Italia 0-2 și Ucraina – Irlanda de Nord 0-2.

Astfel, ședința de pregătire a tricolorilor s-a desfășurat la Plaine de jeux de Gerland, lângă Stade Gerland, arenă pe care, până în acest an, evolua Olympique Lyonnais.

Pe teren au ieșit toți cei 23 de jucători din lotul pentru Campionatul European, însă Răzvan Raț, Steliano Filip și Mihai Pintilii s-au antrenat separat.

Înainte de antrenament, selecționerul Anghel Iordănescu și trei dintre elevii săi, Dragoș Grigore, Ovidiu Hoban și Nicolae Stanciu, au fost prezenți la conferința de presă de la Stade de Lyon, prilej cu care au inspectat și gazonul.

”Este un meci foarte important pentru această generație de jucători, pentru întreg fotbalul românesc și pentru toți fanii echipei naționale”, a spus Anghel Iordănescu. Selecționerul a completat: ”Îmi doresc ca băieții să intre pe teren determinați, agresivi în joc și cu dorința de a obține o victorie în care trebuie să investească toată energia lor”.

”Albanezii sunt determinați, curajoși, niște luptători. Dar și noi suntem la fel, iar duminică seara sper că noi vom învinge!”, a declarat Ovidiu Hoban.

”Suntem cu gândul doar la victorie! Ne dorim să o obținem, să ne calificăm pentru a-i face mândri pe suporterii noștri”, a spus și Nicolae Stanciu.

”Dacă vom fi mai agresivi, mai puternici decât adversarii noștri, nu avem cum să nu câștigăm acest meci important”, e mesajul lui Dragoș Grigore înaintea partidei cu Albania.