Proiectul FRF ”Galeria Națională de Copii” se derulează și la meciul României cu Elveția, împreună cu partenerii de la Cantus Mundi și de la PENNY. Partida are loc marți, 21 noiembrie, pe Arena Națională, începând cu ora 21:45.

Spre deosebire de meciul cu Andorra, Galeria este formată de această dată și din coruri care se alătură ansamblurilor de percuție, toate din cadrul Programului Național Cantus Mundi. Conduși de dirijori și de coordonatorii programului, 700 de copii veniți din toată țară vor anima 50.000 de spectatori. Tinerii percuționiști din Programul Național Cantus Mundi sunt gata să antreneze tribunele cu tobele lor, iar corurile de copii îi vor susține cu melodii și coregrafii spectaculoase. Nu vor lipsi celebrele piese We Are The Champions și Waka Waka, binecunoscute de publicul din întreaga lume.

FRF oferă, astfel, fanilor fotbalului o alternativă la galeriile care au cauzat, cu comportamentul lor, sancțiuni din partea UEFA, materializate în amenzi usturătoare și desfășurarea de meciuri cu porțile închise.

Suntem convinși că Galeria Națională de Copii va insufla energia sa pozitivă întregului stadion,  cântând la unison bucuria de a susține echipa României! PENNY le-a asigurat tuturor micilor suporteri materiale de ”zgomot”, iar percuționiștii-copii de la Cantus Mundi vor ține ritmul!

Tot PENNY va asigura și necesarul de energie. Fiecare copil din Galeria Națională va primi de la sponsor un pachet cu snack-uri, fructe și apă.

Programul Național Cantus Mundi a fost fondat de renumitul dirijor Ion Marin și a fost dezvoltat în familia Corului Madrigal. Cantus Mundi a fost lansat în 2011 și după 12 ani de activitate a adunat sub umbrela sa peste 1.800 de coruri. Mai mult de 63.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice. Coordonarea Galeriei Nationale este asigurată de profesorul de muzică Ana Rusu, membră a echipei Cantus Mundi din 2019.

Secția de percuție a Programului Național Cantus Mundi a fost înființată în anul 2018 și este condusă de renumitul muzician și formator Zoli Toth, care, alături de Bogdan Pop, coordonează trei grupe formate din peste 30 de copii și tineri.