Fundașul stânga de la Dinamo se pregătește intens pentru Euro 2016 și recunoaște că reprofilarea lui a fost decisivă pentru intrarea în circuitul echipei naționale.

– Din 2000 până azi, 5 din 8 turnee finale au fost câștigate de Italia, Spania și Franța. Steliano, tu ai reușit în niciun an de la debutul la națională să joci și împotriva Italiei, și împotriva Spaniei. Cum ar fi să închei tripleta cu Franța, la doar 22 de ani, și să ai ca adversari jucători pe care alți fotbaliști nu îi prind într-o viață?
– Mă bucur că am avut această ocazie, sper să joc și împotriva Franței. Ar fi un vis devenit realitate!

– Cât de mult te-a ajutat în integrarea la lot faptul că lucrezi și cu Viorel Moldovan, fostul tău selecționer de la tineret? Cum e relația ta cu el?
– Este o relație foarte bună, într-adevăr ne știm de la tineret. Dar și cu ceilalți antrenori am o relație foarte bună, cu toții suntem apropiați.

– Acum, în apropierea Euro 2016, aflându-te aproape de lotul final, crezi că reprofilarea ta din mijlocaș ofensiv în fundaș, în trecut, a fost una benefică?
– Da, cu siguranță! Practic, a contat foarte mult, de la acel meci la echipa de club în care am jucat fundaș stânga, după câteva meciuri chiar am fost selecționat la echipa națională. A fost un lucru benefic pentru mine. Am rămas în lotul echipei și sper să fiu în lotul și pentru Euro.

– L-ai urmărit mai atent în ultima vreme pe francezul Griezmann, având în vedere că joacă pe partea ta și că v-ați putea întâlni la Euro? Cum l-ai caracteriza?
– Da, nu ai cum să nu îl observi! Joacă în Champions League, cu echipa sa de club a avut rezultate foarte bune anul acesta. Joacă finala! S-a luptat la campionat până în ultima etapă, deci este un jucător foarte bun.

– Care este jucătorul din actualul lot al echipei naționale de care te simți cel mai apropiat și de ce? Care e povestea din spate?
– Sunt mai mulți, suntem un grup unit. Dar mă înțeleg foarte bine cu Dragoș Grigore, care a fost coleg cu mine, Cristi Săpunaru, Gabi Torje. Sunt mai mulți.

– Poate nu foarte multă lume știe că ai un frate, Emanuel, care este cu opt ani mai mic decât tine și care într-un interviu declara că ești modelul lui în viață. Care a fost prima lui reacție când a aflat că te afli în lotul lărgit pentru Euro 2016?
– Atât el, cât și familia, s-au bucurat pentru mine. Este ceva unic și mă bucur că sunt un exemplu pentru frații mei.