Echipa Națională a României își va desfășura pregătirile pentru Campionatul European de Fotbal 2024 în cochetul oraș Würzburg, Germania. Localnicii îi așteaptă pe tricolori cu brațele deschise și le sunt recunoscători că au pus orașul lor pe harta EURO 2024, cel mai mare eveniment fotbalistic al anului!

Würzburg este un oraș cu o bogată moștenire culturală și istorică, situat în regiunea Franconia din Bavaria. Fondat în perioada romană, orașul a devenit un centru episcopal și un important punct de referință în Evul Mediu. Un punct de atracție major este Reședința din Würzburg, un palat baroc inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, cunoscut pentru grandioasele sale săli și grădini spectaculoase.

Orașul este traversat de râul Main, oferind peisaje pitorești și posibilități de recreere pe malurile sale. Alte atracții includ Fortăreața Marienberg, situată pe un deal cu vedere panoramică asupra orașului, și Catedrala Sf. Kilian, una dintre cele mai mari catedrale romane din Germania.

În prezent, aproximativ 2.000 de români au rezidența în Würzburg, contribuind la diversitatea culturală a orașului. Aceștia formează a doua cea mai mare comunitate de străini, după ucraineni. Românii de aici sunt prezenți, conform registrelor municipale, în diferite domenii, de la educație și sănătate la afaceri și servicii. Prezența românilor a adus un plus de culoare și dinamism vieții cotidiane, susțin localnicii.

Pentru suporterii români care vor să-și susțină echipa, Würzburg oferă multiple oportunități de a descoperi cultura și tradițiile locale. Orașul este renumit pentru vinurile sale  și găzduiește numeroase vinării unde vizitatorii pot degusta sortimente locale. De asemenea, centrul vechi al orașului este unul plin de viață, găzduind numeroase cafenele, restaurante și magazine, care reflectă farmecul bavarez.

Transportul public eficient și infrastructura bine dezvoltată fac din Würzburg un oraș accesibil și ușor de explorat. Pentru cei interesați de evenimente culturale, orașul găzduiește frecvent concerte, expoziții și festivaluri care aduc un plus de farmec șederii.

În ceea ce privește terenul de antrenament, tricolorii se vor pregăti pe perioada Campionatului European la AKON Arena, stadion situat la 4 kilometri de hotelul Melchior Park. Stadionul a fost renovat ultima oară în 2016 și are o capacitate de 13.090 de locuri, 2.562 dintre acestea fiind pe scaun, într-o tribună acoperită. Are nocturnă și instalație automatizată de irigare. În 2006, la Campionatul Mondial din Germania, a fost gazdă pentru echipa națională a Ghanei.