După avanpremiera de gală a filmului „În inima naționalei – Din vestiar până în Germania”, care a avut loc joi, 9 mai, la București, a doua zi, filmul a fost prezentat și la Chișinău, la Cineplex Loteanu.

La eveniment a participat o delegație din România formată din Răzvan Burleanu – președinte FRF, Remus Achim – regizor film, Radu Vișan – secretar general, Gabi Bodescu – secretar general adjunct, Mihai Stoichiță – director tehnic, Cătălin Popescu – manager media, Iulia Cuciurean – manager marketing, Felix Grigore – director competiții, Gheorghiță Geolgău – manager scouting, Marius Niculae – director sportiv U21 și loturi de juniori, Lucian Burchel – director SFA, Ionel Gane – antrenor secund Echipa Națională și Igor Roznovski – evenimente FRF.

Din 13 mai, filmul va fi disponibil și în rețeaua de cinematografe din Moldova, oferind publicului acces fără precedent în culisele antrenamentelor și meciurilor, secretele momentelor cheie care au bucurat milioane de oameni, emoții, sacrificii, încordare și sărbătoarea finală. Toate sunt parte din filmul „În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania”, povestea revenirii României la Campionatul European, după opt ani de absență.

În România, producția intră în avanpremieră din 13 mai și din 17 mai în cinematografele din toată țara, iar biletele pot fi deja achiziționate online.

“Pentru prima dată, un spectactor are ocazia să privească în interiorul vestiarului unei echipe de fotbal de top, nu la nivel de club, ci la echipa națională. Nu este doar istoricul unei performanțe și atât, este o lecție de viață pentru toți, indiferent unde se află”, a spus Remus Achim, regizorul filmului.

“Este mai mult decât un film despre fotbal, este povestea de viață a jucătorilor noștri și dificultățile pe care le-au întâmpinat în procesul lor de dezvoltare. În această societate modernă, valorile precum loialitatea, patriotismul și dedicarea au o importanță crucială și au capacitatea de a aduce coeziunea socială de care avem nevoie. Acest film este o poveste despre viețile jucătorilor, iar mesajul lor este unul universal, indiferent că trăim în Chișinău sau în București”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Evenimentul de la Chișinău a beneficiat și de acoperire din partea presei din Moldova.