Bogdan Stancu, atacantul care a marcat ambele goluri ale României și a adus la București cele 3 puncte, a ajuns la 8 goluri marcate în tricolor. Atâtea câte au înscris și Balaci, Sabău, Dembrovschi, Dridea, Vaczi sau Schwarz. Și la o singură lungime în spatele lui Mircea Lucescu, Daniel Pancu, Daniel Niculae și Nicolae Dică. De asemenea, vârful lui Genclerbirligi a bifat a 32-a prezență pentru prima reprezentativă, depășindu-i pe Florea Dumitrache și Gheorghe Mihali.
 
 Poate cea mai importantă performanță înregistrată în meciul de la Helsinki este cea a lui Răzvan Raț, care și-a trecut în cont selecția cu numărul 100. Doar alți patru foști ”tricolori” mai au în palmares mai multe prezențe la echipa națională: Dorinel Munteanu (134), Gheorghe Hagi (124), Gheorghe Popescu (115) și Ladislau Boloni (102). Dacă va fi prezent în ultimele două jocuri ale României din acest an, cu Irlanda de Nord (preliminarii EURO 2016) și Danemarca (amical), Raț îl poate egala pe Boloni.
 
 Cristi Tănase și Gabriel Torje, ambii la selecția 39, sunt la un meci în spatele lui Florin Răducioiu, Florin Prunea și Dudu Georgescu. Chiricheș, 28 de jocuri, l-a egalat pe Ion Vlădoiu.
 
 Mihai Pintilii a bifat selecția cu numărul 20, egalându-i pe Nicolae Lupescu, Ion Voinescu și Baratky, iar Luchin a jucat meciul cu numărul 10 la echipa națională. 
 
 Dragoș Grigore și Răzvan Raț sunt singurii ”tricolori” care au jucat toate minutele pentru echipa României în anul 2014. Ei au fost integraliști în toate cele 6 meciuri: cu Argentina (0-0), Albania (1-0), Algeria (1-2), Grecia (1-0), Ungaria (1-1) și Finlanda (2-0).  
 
 Victoria din Finlanda a fost a 99-a obținută de reprezentativa României în deplasare. În istorie, ”tricolorii” au jucat 654 de partide, dintre care 315 în deplasare. Ultima oară când ”tricolorii” marcaseră mai mult de un gol într-un meci a fost în 2013, la victoria cu 2-0 în fața Estoniei. De atunci, s-au mai disputat 7 jocuri.
 
Foto: Niculae Profir