Spre miezul nopţii zilei de azi, 22 mai a.c., căpitanul naţionalei României, Cristian Chivu, a devenit primul român care, pornind titular o finală a Ligii Campionilor (competiţie care, după cum se ştie, a căpătat un nou format începând cu sezonul 1992-1993), şi-a adjudecat cel mai important trofeu european inter-cluburi, Liga Campionilor, ediţia 2009-2010.

Pe stadionul "Santiago Bernabeu" din Madrid, finala actualei ediţii a fost câştigată de FC Internazionale Milano, 2-0 contra lui Bayern Munchen, graţie "dublei" izbutite de argentinianul Diego Milito.

Cristi Chivu a fost înlocuit, în minutul 67, de un alt căpitan, cel al naţionalei Serbiei, Dejan Stankovic.

Ultimul român câştigător al Ligii a fost Florin Răducioiu în 1994, fără însă a evolua vreun moment în finală. În schimb, ultimul român care şi-a trecut în palmares, din postura de titular (şi "integralist", pe deasupra), suprema întrecere continentală inter-cluburi (pe atunci, se numea Cupa Campionilor Europeni) a fost Miodrag Belodedici, 0-0, 5-3 la lovituri de departajare, în finala jucată, în 1991, sub culorile lui Crvena Zvezda Belgrad contra lui Olympique Marseille.

Îl felicităm pe Cristi Chivu atât pentru triumful din această seară, cât şi pentru istorica "triplă" (campionat, Cupă şi Liga Campionilor) izbutită sub culorile lui Inter în stagiunea 2009-2010 (premieră în istoria fotbalului italian), aşteptându-l cu drag în ţară şi la echipa naţională.

Bravo, Cristi!