Poți descoperi cele mai noi informații despre jucătorii care au primit cel puțin o dată faxul de convocare în preliminariile EURO 2016 și declarațiile acestora în exclusivitate, pe parcursul următoarelor luni în care selecționerul Anghel 
 
Iordănescu are misiunea de a alege cel mai bun lot de 23 pentru turneul final. Totul pe frf.ro, sub titulatura "Eurotricolorii la încălzire".
 
În primul joc oficial din 2016, Lucian Sânmărtean a oferit o prestație de ”om al meciului”. 
 
Mijlocașul român a evoluat pentru Al Ittihad în victoria cu 4-0 obținută la Jeddah în fața lui Al Riyadh. Partida a contat pentru șaisprezecimile Cupei Campionilor Arabiei Saudite. 
 

”Sunt motivat să ajung la EURO”

 
Sânmărtean și-a trecut în cont două assist-uri și o reușită din lovitură liberă. După prestația de luni seară, internaționalul nostru a oferit un interviu site-ului FRF.ro.
 
– Lucian, cum te-ai simțit la primul meci oficial din acest an?
– M-am simțit bine, atât eu, cât și colegii mei am făcut o partidă bună. Am obținut o victorie clară care ne dă încredere pentru următoarea perioadă. Ne așteaptă multe jocuri grele. 
 
– Ai reușit să înscrii din lovitură liberă. Exersezi la antrenamente astfel de execuții?
– Altădată, din aceeași poziție, o dădeam și peste poartă, și în zid. Dar a fost un moment de inspirație din partea mea. La antrenament, atunci când exersăm fazele fixe, sunt mereu prezent lângă minge. A fost un gol important, ne-a făcut meciul mai ușor și ne-a dat posibilitatea să ne descătușăm. 
 
– Te-ai gândit vreodată că la 36 de ani ai putea juca la un Campionat European?
– Nu trăgeam speranțe la 26, 27 de ani, când, teoretic, ești în vârful carierei, dar la 36?! Pentru mine ar fi o încununare a muncii. Sper să fiu convocat și să fac parte din echipa care să aducă rezultatele pe care o țară întreagă le dorește. 
 
– Te simți pregătit pentru EURO?
– Mai este destul timp, dar sunt și voi fi pregătit. Am avut continuitate la Al Ittihad, am făcut o pregătire fizică bună în această perioadă. Sper să fiu sănătos și să pot răspunde pozitiv unei eventuale convocări la turneul final. S-a spus că am o vârstă, că joc într-un campionat modest, dar sunt motivat să reușesc!
 
”Simt tot timpul aprecierea fanilor, ei știu că îmi fac datoria la fiecare meci. Nu simt presiunea care apasă pe umerii unui jucător tânăr de perspectivă de la care mereu sunt așteptări mari, vârsta și experiența îmi permit să fiu mai relaxat”
 

GOLUL ȘI ASSIST-URILE LUI SÂNMĂRTEAN