Poți descoperi cele mai noi informații despre jucătorii care au primit cel puțin o dată faxul de convocare în preliminariile EURO 2016 și declarațiile acestora în exclusivitate, pe parcursul următoarelor luni în care selecționerul Anghel Iordănescu are misiunea de a alege cel mai bun lot de 23 pentru turneul final. Totul pe frf.ro, sub titulatura "Eurotricolorii la încălzire".
 
 

”Sunt printre cei mai vechi din club”

  
Miercuri, Alexandru Maxim a jucat o repriză în ultimul amical al lui VfB Stuttgart din cantonamentul desfășurat în Turcia, 2-0 contra lui Hannover. Titular, mijlocașul român a purtat în premieră banderola de căpitan pe care antrenorul Jurgen Kramny i-a înmânat-o înaintea jocului.
 
”M-a surprins, nu mă așteptam, dar pentru mine reprezintă o mare bucurie faptul că am purtat banderola de căpitan. Coechipierii chiar glumeau cu mine și mă strigau căpitane după meci. Gestul pe care l-a făcut conducerea tehnică mă ajută pentru că astfel mi-au arătat în cel mai frumos mod încrederea pe care o au în mine. Mă face să mă simt bine și să înțeleg că rolul meu la echipă este important. Uitându-mă în jur îmi dau seama că sunt unul dintre cei mai vechi jucători din club”, a declarat Alex Maxim pentru FRF.ro. El s-a transferat în Germania în ianuarie 2013.
 
Mijlocașul lui Stuttgart a mai adăugat: ”Atât ca purtător al tricoului cu numărul 10 la națională, cât și în calitate de căpitan la Stuttgart mă regăsesc într-un rol privilegiat. Acest lucru mă motivează. Îmi dau seama că așteptările celor din jur sunt mari, iar eu trebuie să mă ridic tot timpul la un anumit nivel. Voi lupta pentru a rămâne decarul României, dar și pentru a purta și în viitor banderola la club”.

 

Patru fără minute

Miercuri, patru dintre ”tricolorii” convocați la lot în preliminariile EURO 2016 nu au bifat niciun minut în jocurile pe care echipele lor le-au disputat în competițiile interne: Gabriel Tamaș (Cardiff City), Costel Pantilimon (Sunderland), Dorin Goian (Asteras) și Claudiu Bumba (Hapoel Tel Aviv).
 

Marica s-a întors în România

Ultima oară legitimat la Konyaspor, în Turcia, Internaționalul Ciprian Marica a semnat joi cu FC Steaua București. ”Am decis că e mai bine să joc într-un campionat care începe mai târziu pentru a atinge vârful de formă în perioada Campionatului European. Am trăit momente dureroase, e greu să descriu în cuvinte ce simțeam când echipa naționala lupta din greu pentru calificare, iar eu nu puteam să ajut cu nimic. Îmi doresc enorm să-mi reprezint țara la un turneu final, să pot să pun umărul la obținerea unei performanțe care să dea un suflu nou fotbalului și sportului românesc într-o perioada foarte grea. Am decis să merg la o echipă cu care să fac pregătirea completă de iarnă și să fiu aproape de privirile staff-ului tehnic al naționalei. Am ales România pentru România!”, a punctat pe pagina oficială de Facebook marcatorul primul gol al ”tricolorilor” în campania de calificare la EURO, la victoria cu 1-0 din Grecia.