Poți citi cele mai noi informații despre jucătorii care au primit cel puțin o dată faxul de convocare în preliminariile EURO 2016 și declarațiile acestora în exclusivitate, pe parcursul următoarelor luni în care selecționerul Anghel Iordănescu are misiunea de a alege cel mai bun lot de 23 pentru turneul final. Totul pe frf.ro, sub titulatura "Eurotricolorii la încălzire".
 
 
 
Finalul săptămânii trecute l-a surprins din nou pe Florin Andone, ”tricolorul” care a marcat ultimul gol al României în 2015, în amicalul cu Italia, 2-2, bucurându-se la echipa de club.

 

"Sunt mai liniștit cu noul contract"

Atacantul Cordobei, care tocmai și-a prelungit contractul până în 2018, a reușit să deschidă scorul în meciul cu Mallorca, scor final 3-1, etapa a 20-a din Liga Adelante (divizia secundă din Spania).
 
3 este locul ocupat de Andone în clasamentul golgeterilor din Liga Adelante, cu 9 reușite
După ce coechipierul său Fidel ratase o lovitură de la 11 metri în minutul 7, românul a primit o pasă pe culoar, a pătruns în careu și, cu un șut plasat la colțul lung din lateral-stânga, a marcat. A fost a noua reușită stagională pentru Andone ,care și-a trecut în cont și un assist la golul de 2-0 al lui Xisco Jimenez, din minutul 26. 
 
– Felicitări, Florin! Ne poți spune care este secretul formei tale excelente?
– Mulțumesc! Nu este niciun secret, doar ambiția cu care mă pregătesc, modul în care mă odihnesc. Practic, se vede munca mea de zi cu zi. Sunt într-un moment foarte bun, unu care îmi doresc să continue cât mai mult.
 
– Ai semnat recent un nou contract, ce gânduri ai acum?
– Da, sunt foarte bucuros. Mai aveam un an și jumătate de contract și am prelungit cu încă un sezon. Mi-a fost mărit și salariul, a crescut și clauza de reziliere. Sunt foarte mulțumit, acestă nouă înțelegere îmi permite să nu mă mai consum la gândul unui eventual transfer pentru că știu că am un contract bun aici.
 
– Te-ai bucurat într-un mod special după golul din weekend, ți-ai pus la ochi o pereche de ochelari primită de la un copil de mingi. Ce semnificație a avut gestul?
– Copilul de mingi este băiatul directorului sportiv al clubului. El a organizat un moment similar cu Jonathas, de la Elche, sezonul trecut, înainte ca acesta să se transfere la Real Sociedad, iar acum mi-a propus mie scenariul. Trebuia să avem acest moment etapa trecută, cu Mirandes, dar am pierdut cu 2-1 și nu am reușit să marchez. Oricum, a fost un moment amuzant, copilul nu reușea să scoată ochelarii ca să mi-i ofere!
 
– Te-ai gândut cum vei sărbători un gol marcat la Campionatul European?
– În primul rând trebuie să merg la EURO! Ar fi un vis împlinit să fiu prezent în Franța! Trebuie să îmi văd de treaba mea, să mă antrenez, să joc bine la Cordoba, iar dacă voi fi în lot și dacă voi prinde minute pe teren, tot ce voi reuși în plus va fi un bonus pentru mine.

 

VEZI AICI GOLUL ÎNSCRIS DE ANDONE ÎN CORDOBA – MALLORCA 3-1!