– Cosmin, ai marcat din nou pentru Ludogoreț, și tot din penalty, cum ai ajuns să fii tu executantul loviturilor de pedeapsă, având în vedere că formația din Razgrad are 5 brazilieni în lot?
– Mi-a cam venit rândul, ca să spun așa. Înaintea mea au executat mai mulți colegi și au mai ratat. Acum e momentul meu. Înainte, nu eram obișnuit să execut eu. Primul penalty pe care l-am bătut a fost cu Steaua, la loviturile de departajare. Am marcat și de atunci mie îmi revine sarcina asta.

4 goluri din penalty a marcat Moți în actualul sezon

– Cum vezi întâlnirile cu Lituania și cu Spania?
– Sunt două meciuri bune de pregătire, care ne vor prinde bine pentru turneul final din Franța. Cel cu Spania e un amical tare, în compania campioanei europene en-titre. Avem astfel șansa de a ne măsura forțele cu o formație de calibru.

– Ți-ai dori să întâlnim Spania și la Euro?
– Bineînțeles! Asta ar însemna că trecem de grupă și cred că ar fi o performanță pentru România acest lucru. Personal, îmi doresc enorm să se întâmple așa și cred că avem valoarea necesară să ne atingem acest obiectiv.

Regreți că nici unul dintre aceste meciuri nu se dispută pe Arena Națională?
– Puțin, da. Vreau să spun că e păcat că nu putem evolua pe cel mai mare stadion din țară. Pe de altă parte, vom merge la Giurgiu și la Cluj, sunt sigur că oamenii de acolo ne vor primi cu brațele deschise. Mai mult, stadionul din Cluj este și el foarte modern și e un lucru bun că echipa națională va evolua acolo. Mă bucur că s-a rezolvat problema cu Arena Națională și că în viitor vom putea evolua acolo.