Echipa națională a României va disputa mâine, 31 mai, de la ora 19:00 (20:00 în România), prima partidă amicală din Elveția, în  compania Albaniei. 

Pentru acest meci, selecționerul Victor Pițurcă are mai multe probleme de efectiv. Alexandru Bourceanu acuză o miozită, iar Costin Lazăr are o contractură la aductori. Ambii, deși au dureri, vor fi refăcuți până la ora meciului. 

Probleme mai mari sunt cu Cristi Tănase, care are o viroză puternică, și cu Alexandru Mățel, care resimte dureri din cauza unei inflamații cu edem la ischiogambierii drepți. În cazul fundașului dreapta, staff-ul medical face eforturi pentru a-l recupera până pe 4 iunie, când este programată partida cu Algeria. 

”Tănase are o răceală puternică, a avut și febră mare. Azi s-a simțit mai bine și s-a putut antrena, sper să nu mai facă febră și să poată juca mâine. Alexandru Mățel nu va evolua în primul meci din cauza unei accidentări și este posibil ca în locul său să intre tânărul Cristi Manea”, a spus Victor Pițurcă la conferința de presă. 

”Meciul cu Albania este important, vom face totul pentru a câștiga acest meci și pentru a evolua cât mai mulți jucători!”, a încheiat selecționerul echipei naționale.