Evenimentul va avea loc duminică, 9 octombrie 2022, de la ora 13:00 (ora României), la Festhalle Frankfurt, în Germania, țara gazdă a turneului final de peste doi ani.

În urma tragerii la sorți vor fi create 7 grupe de câte 5 echipe și 3 grupe de câte 6. Urnele valorice au fost realizate în baza ierarhiei Ligii Națiunilor 2022-23.

Cele 4 câștigătoare ale grupelor din Liga A în Nations League vor fi într-o urnă specială și vor fi alocate în grupe de câte 5.

Iată componența urnelor valorice:

  • CÂȘTIGĂTOARE LIGA A (NATIONS LEAGUE): Țările de Jos, Croația, Spania, Italia
  • URNA 1: Danemarca, Portugalia, Belgia, Ungaria, Elveția, Polonia
  • URNA 2: Franța, Austria, Cehia, Anglia, Țara Galilor, Israel, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Scoția, Finlanda
  • URNA 3: Ucraina, Islanda, Norvegia, Slovenia, Irlanda, Albania, Muntenegru, ROMÂNIA, Suedia, Armenia
  • URNA 4: Georgia, Grecia, Turcia, Kazahstan, Luxemburg, Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Insulele Feroe, Macedonia de Nord
  • URNA 5: Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru, Belarus, Lituania, Gibraltar, Estonia, Letonia, Moldova, Malta
  • URNA 6: Andorra, San Marino, Liechtenstein

Conform procedurii UEFA, următoarele împerecheri nu vor fi posibile: Armenia-Azerbaidjan, Belarus-Ucraina, Gibraltar-Spania, Kosovo-Bosnia și Herțegovina, Kosovo-Serbia.

În plus, pe considerente ce țin de climă, nicio grupă nu va putea conține mai mult de două echipe din următoarea listă: Belarus, Estonia, Insulele Feroe, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia.

Alte restricții ce țin de distanțele prea mari vor fi activate în grupele în care se vor regăsi Kazahstan, Azerbaidjan și Islanda.

Tragerea la sorți va începe cu echipele din urna Nations League și urna 1, coborând spre celelalte urne valorice pe măsură ce bilele sunt epuizate.

Meciurile din preliminariile EURO 2024 se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2023, urmând a fi decise 20 dintre calificate. Alte 3 reprezentative își vor câștiga locul la turneul final în urma play-off-urilor Nations League, în martie 2024.