Steaua şi Astra şi-au aflat adversarele din cupele europene. Dupa 1-1 în Cehia şi 2-0 la Bucureşti, pe Arena Națională, Fotbal Club Steaua Bucureşti a eliminat-o pe Sparta Praga şi a ajuns în play-off-ul Ligii Campionilor. Aici, roş-albaştri vor da piept cu Manchester City, formație care în vara aceasta a fost preluată de Josep Guardiola, fostul antrenor al lui Bayern Munchen şi al Barcelonei.

Meciul tur este programat pe 16 august, la Bucureşti, la ora 21:45 (ora României), pe Arena Naţională. Manşa retur se va disputa pe 24 august, de la aceeaşi oră, pe Etihad Stadium din Manchester.

Cealaltă formație româneasca aflată încă in competițiile europene, Astra Giurgiu, eliminată în turul trei preliminar al Ligii Campionilor de FC Copenhaga din Danemarca, va evolua în play-off-ul Europa League împotriva celor de la West Ham United. Cele două formații s-au mai întâlnit şi în sezonul trecut, când Astra a mers mai departe după 2-2 la Londra şi 2-1 la Giurgiu.

Prima manşă dintre cele două formații se va desfăşura la Giurgiu, pe 18 august, iar returul se va disputa o săptămână mai târziu pe stadionul Olimpic din Londra, noua casă a formației pregătite de Slaven Bilic.