Federația Română de Fotbal și Echipa Națională doresc să păstreze cu suporterii români relația corectă în care aceștia sunt informați totdeauna prompt și corect cu privire la activitatea “tricolorilor”. De aceea, ne vedem nevoiți să facem precizări cu privire la atmosfera din lotul primei reprezentative aflată în Franța pe durata Euro 2016, în urma articolelor de presă care constuiesc o imagine total eronată referitoare la acest subiect.

În cantonamentul echipei naționale, singurii care fierb sunt jucătorii, dornici să ofere o victorie suporterilor români cu Elveția, și nicidecum atmosfera. Fiecare membru al delegației a primit cu responsabilitate și mândrie mesajele de încredere ale fanilor după partida cu Franța, moralul fobaliștilor este bun, relațiile dintre staff și echipă, precum și cele din interiorul staff-ului, sunt foarte bune.

Aceasta e atmosfera optimă performanței. Cum altfel ar putea fi caracterizată atmosfera de pregătire a unui meci din grupele unui Campionat European? Nu poate exista un pol de tensiune când jucătorii, a doua zi după partida cu Franța, s-au relaxat alături de familii și de prieteni în cantonament, apoi au vizitat castelul Chantilly.

Tocmai pentru a păstra această atmosferă pozitivă, ne dorim să nu prejudiciem, niciunul din cei care susținem România, jurnaliști, suporteri sau oficialități, pregătirea unei partide importante pentru îndeplinirea obiectivului așteptat de toți românii, calificarea din grupe.