Căpitanul echipei noastre naţionale, Cristian Chivu, a izbutit împreună cu echipa sa, Internazionale Milano, să se califice azi, 28 aprilie a.c., în finala ediţiei 2009-2010 a Ligii Campionilor.

Astăzi, pe stadionul "Camp Nou", în manşa secundă a celei de-a doua semifinale, FC Barcelona (deţinătoarea trofeului) s-a impus cu 1-0, graţie golului marcat de Pique în minutul 84, numai că avantajul luat de Inter la finele primei manşe (3-1) s-a dovedit a fi decisiv.

După cum se ştie, ultimul act (Inter – Bayern Munchen) se va disputa în seara zilei de 22 mai a.c., pe stadionul "Santiago Bernabeu" din Madrid, Chivu fiind primul român care va evolua cu supremul trofeu inter-cluburi pe masă după exact 10 ani. Ultimul compatriot care a avut această onoare a fost Adrian Ilie, care a jucat ultimele 22 de minute ale finalei ediţiei 1999-2000, pierdută de echipa sa, Valencia CF, 0-3 în faţa lui Real Madrid.

Felicitări lui Cristi Chivu şi succes în tentativa de a realiza, la finele actualei stagiuni competiţionale, o "triplă" nemaireuşită de vreun fotbalist român: campionatul (Inter e lider înaintea ultimelor trei etape), Cupa Italiei (finală contra lui AS Roma) şi Liga Campionilor.