Luni, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Paris, la Ambasada României în Franța, reprezentanții Federației Române de Fotbal și ai echipei naționale au prezentat stagiul de pregătire al ”tricolorilor” dinaintea Euro, cantonamentul din Hexagon din timpul turneului final și programul de dezvoltare a fotbalului din România.

Gazda evenimentului la care au participat președintele FRF, Răzvan Burleanu, secretarul general, Radu Vișan, secretarul general adjunct, Gabriel Bodescu, managerul de comunicare, Răzvan Mitroi, și consilierul președintelui FRF, Andrei Vochin, antrenorii din staff-ul naționalei, Viorel Moldovan și Ionuț Badea, alături de atacantul Claudiu Keșeru a fost Excelența Sa, Ambasadorul României în Franța, domnul Luca Niculescu.

În fața jurnaliștilor francezi, reprezentanți ai unor instituții precum L’Equipe, France Football, Le Figaro, RFI, AFP, dar și a ziariștilor români care au fost prezenți la Paris, delegația noastră a stabilit obiectivul pentru participarea la primul turneu final după o pauză de opt ani.

”Consider că echipa Franței are șanse foarte bune la câștigarea titlului european, dar sper într-un rezultat pozitiv pentru noi în meciul de deschidere. Îmi doresc ca ambele echipe să treacă de faza grupelor și să se întâlnească și a doua oară la Euro 2016”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

”Echipa României, greu de manevrat de adversari”

”Vă asigur, și aici vorbesc în numele tuturor băieților care pot fi convocați la Campionatul European, că vom trata meciul de deschidere cu mare determinare și că vom avea o prestație bună. Eu cred într-un rezultat de egalitate, 1-1. Chiar dacă în preliminarii nu am marcat foarte multe goluri, echipa a practicat un joc ofensiv și are o preocupare permanentă pentru organizarea atacului”, a punctat atacantul Claudiu Keșeru.

”Poate nu avem individualități cum vedem la cele mai puternice echipe ale Europei, dar avem o echipă omogenă, disciplinată tactic. Naționala României are forță de grup și este greu de manevrat de adversari”, e de părere Viorel Moldovan.

”În campania de calficare pentru Euro 2016 nu am avut o bază de selecție deosebită. Statistic vorbind, în România sunt legitimați pentru fotbal doar 0,5% din totalul populației, dar sperăm ca prin programele de dezvoltare lansate de FRF acest aspect să se îmbunătățească în următorii ani. Am pornit inițial de la un grup de 70 de jucători selecționabili pentru Euro. Acum, după mai multe evaluări, am ajuns la 45. La finalul lunii mai, vom anunța lotul de 23 pentru turneul din Franța”, a precizat Ionuț Badea.

La finalul conferinței în care a fost prezentat și echipamentul pe care ”tricolorii” în vor purta în 10 iunie, pe Stade de France, în meciul de deschidere al Euro 2016, Claudiu Keșeru și membrii staff-ului naționalei prezenți la Paris le-au acordat jurnaliștilor francezi, timp de aproape două ore, interviuri în care au prefațat turneul.