Campionatul European de fotbal va debuta vineri, 10 iunie, cu meciul Franța – România. Cu această ocazie, Fundația ACTUS și Liceul Francez Anna de Noailles organizează un concurs de afișe dedicat elevilor de liceu din toată țara, având ca temă partida de deschidere de la Euro 2016.

Înscrierea candidaților a început pe 18 mai și va dura până pe 5 iunie. Producțiile vor fi trimise prin poștă, în format A3, Liceului Anna de Noailles, la adresa: Șos. București – Ploiești, nr. 160A, Sector 1, București, 013697 sau prin poșta electronică la următoarele adrese: enss_ccc@lyceefrancais.ro și ccc@lyceefrancais.ro.

Specificații tehnice:

Orientarea: Portret sau landscape – la alegerea candidatului.

Tehnica de realizare: pictură mixtă (guașă, acuarelă, ulei), pâslă sau infografie, colaj.

Cod de culori: culorile naționale ale fiecărei țări (albastru, alb, galben, roșu) trebuie să apară pe document.

O margine de 5 cm în josul afișului trebuie lăsată albă pentru a adăuga ulterior partenerii instituționali.

Mesajul afișului va fi în limba română sau franceză.

Informații care trebuie să figureze pe afiș:

  • Numele evenimentului: Meciul de deschidere al Euro 2016 Franța- România
  • Data evenimentului: vineri, 10 iunie 2016
  • Locație: Stade de France – Saint Denis, Franța

Juriul, prezidat de Excelența Sa domnul Francois Saint-Paul, ambasadorul Franței în România, va selecta cele mai bune afișe după următoarele criterii: originalitatea/creativitatea producției, calitatea grafică și lizibilitatea/claritatea informației.

Producțiile vor fi studiate de către membri juriului în perioada 6 – 9 iunie, iar comunicarea rezultatelor se va face în cursul serii de 9 iunie.

Afișele finaliste vor fi expuse în atriumul liceului Anna de Noailles, în atriumul Institului Francez și în spațiile expoziționale ale școlilor participante. Cele mai bune producții vor fi recompensate cu premii precum excursii, tablete și un premiu special și personalizat din partea echipei naționale de fotbal a României.

Ceremonia de premiere va avea loc pe 10 iunie la Ambasada Franței în România, chiar în ziua meciului de deschidere al competiției.