Înainte de toate, Federația Română de Fotbal dorește să-și prezinte scuzele și regretele față de inadvertențele și imperfecțiunile manifestate în prima zi a procesului de vânzare a biletelor de intrare la jocul amical România – Argentina, care va marca inaugurarea Național Arena din București, în ziua de 10 august a.c.

Totodată, în spiritul deplinei transparențe și a respectului față de suporterii echipei naționale, ne permitem să facem mai multe precizări, care se doresc a aduce clarificările pe care opinia publică le merită.

Nu am avut niciun moment, și nici nu avem, intenția de a ne bate joc de oameni, așa cum, fără dovezi și prea multe argumente, ne-a acuzat azi cotidianul Pro Sport, în timp ce Gazeta Sporturilor, solicitând punctul de vedere al tuturor factorilor implicați, a izbutit o prezentare profesionistă a subiectului, relevând felurite spețe care au apărut sau pot apărea într-un domeniu mereu perfectibil, contestabil și contestat. Domnilor de la Pro Sport, noi nu ne batem joc de oameni, așa cum procedați dumneavoastră cu cititorii pe care îi aveți!

1. Biletele vor fi vândute de doar patru site-uri specializate: www.biletefotbalonline.ro, www.bilete.ro, www.myticket.roși www.eventim.ro
Nu achiziționați bilete din alte surse (persoane fizice sau alte site-uri decât cele evocate anterior). Biletele vor fi transmise EXCLUSIV prin curier rapid după data de 20 iulie a.c., ele nefiind încă tipărite. Cu alte cuvinte, eventuale bilete apărute până la acea dată vor fi false. Chiar și ulterior, dacă se va apela la alte surse de achiziționare a biletelor, va exista riscul de a fi escrocați.

2. Politica FRF este aceea de a oferi șanse egale tuturor cetățenilor români de pe teritoriul României și din alte țări de a urmări o partidă de fotbal, de a preîntâmpina specula și de a asigura tuturor spectatorilor confortul pe un stadion de categoria Elite și, implicit, securitatea personală. Astfel se explică decizia ca fiecare persoană să poată achiziționa maxim două bilete.

3. În mod absolut firesc și obligatoriu, cele două bilete achiziționate de o persoană vor fi alăturate. Cuvintele “repartizare aleatorie”se referă la alocarea biletelor aferente mai multor comenzi. Asta înseamnă, apropo de grupurile de prieteni sau de colegi, care au efectuat mai multe comenzi, că locurile pe care le vor primi, aferent categoriei alese, nu vor fi neapărat alăturate.

4. Există, într-adevăr, cazurile familiilor, ai căror membri doresc, pe bună dreptate, să asiste la meci de pe locuri alăturate. În aceste cazuri, rugăm solicitanții membri ai aceleiași familii, cu condiția de a fi cumpărat bilete LA ACEEAȘI CATEGORIE, să adreseze un e-mail site-ului de unde au achiziționat biletele respective, specificând numerele comenzilor și alte detalii relevante, precum și solicitarea ca locurile să fie alăturate.

5. Conform comunicatului nostru oficial din data de 10 iulie a.c., la vânzare s-au aflat, aflându-se și în prezent în limita disponibilă, pe toate cele patru site-uri și pe site-ul Fan Clubului Echipei Naționale, și bilete VIP (338 – VIP1, 338 – VIP2, 308 – VIP3 cu catering, 664 – VIP3 fără catering), fapt care poate fi dovedit. Așa cum se întâmplă și la concerte sau la alte spectacole, cererea pentru acest tip de bilete a fost din start chiar mai mare decât cea pentru biletele din celelalte categorii.

6. Toate acuzațiile care s-au adus și se vor mai aduce vor trebui dovedite. Chiar lansăm un apel către toți cei care vor sesiza eventuale nereguli să le semnaleze, dar argumentat și cu dovezi puternice, nu doar de dragul de a înjura sau de a acuza.

7. Cât despre taxe, ele sunt identice pe toate cele patru site-uri menționate mai sus, acest gen de taxe reprezentând o practică firească în momentul vânzării biletelor online, atât la jocuri de fotbal, cât și la alte evenimente, fie ele sportive sau de altă natură. Cuantumul lor este unul normal, toate comentariile de acest gen omițând cheltuielile pe care le incumbă o asemenea activitate, de procesare a comenzilor online și de onorare a acestora. FRF a pus la dispoziția celor patru site-uri biletele la prețurile lor tipărite (valoarea de bază sau, în limbaj internațional, face value), fără a încasa vreo taxă sau vreun comision.

8. Toate cele patru site-uri menționate mai sus vor recepționa, telefonic sau prin e-mail, orice sesizare, nelămurire sau reclamație. Federația Română de Fotbal vă stă, la rându-i, la dispoziție pentru nelămuriri sau eventuale reclamații, zilnic, între orele 12.00-14.00 (exceptând sâmbăta și duminica), la următorul număr de telefon: 021-3029150, interior 199. Va răspunde domnul Paul Cazan.

Direcția Presă și Relații Publice a FRF