Statistica Campionatului European din Franţa după primele două runde de jocuri are doi români în top 5 la două categorii: numărul de intervenţii salvatoare reuşite şi clasamentul golgeterilor. Ciprian Tătăruşanu ocupă în acest moment locul patru, la egalitate cu Petr Cech, ambii cu câte opt parade.

Cei doi sunt precedaţi în clasament de ucraineanul Pyatov şi austriacul Almer, ambii cu câte 12 intervenţii salvatoare, lider în acest top fiind islandezul Halldórsson, care şi-a salvat echipa de 14 ori.

Ciprian Tătăruşanu a fost desemnat de suporterii României drept cel mai bun tricolor al remizei cu Elveția, în aplicația ”Omul meciului” de pe www.arenafanilor.ro

Bogdan Stancu, în continuare golgeter

În topul celor mai buni marcatori ai turneului, naţionala României este reprezentată de Bogdan Stancu, care împarte prima poziţie cu alţi patru jucători, toţi cu câte două reuşite: galezul Bale, belgianul Lukaku, francezul Payet şi spaniolul Morata. Purtătorul tricoului cu numărul 19 este singurul dintre cei cinci care a marcat din lovitură de la 11 metri, Stancu reuşind să înscrie în acest mod atât împotriva Franţei, cât şi în poarta Elveţiei.