– Turkmenistan a devenit a 83-a reprezentativă naţională din istorie cu care s-a confruntat România (totodată, ea a fost a 7-a din Asia, după China, Coreea de Sud, Emiratele arabe Unite, Iran, Iraq şi Japonia).

– Belek a devenit a 184-a localitate în care a jucat reprezentativa României.

– A fost meciul cu numărul 70 al selecţionerului Victor Piţurcă la cârma naţionalei şi, totodată, a 40-a sa victorie în această postură.

– Ultima oară când România a învins la patru goluri diferenţă a fost tot un 4-0, și tot într-un meci în premieră, „amicalul” cu Muntenegru de la 31.05.2008, înaintea EURO 2008.

– Marius Niculae a fost în premieră căpitan al naţionalei, devenind al 89-lea din istorie.

– Claudiu Bumba este primul fotbalist al FCM Târgu Mureş care a jucat în naţională. Pe de altă parte, el a devenit al 5-lea cel mai tânăr debutant din istoria reprezentativei.

– Dorin Goga este al 27-lea fotbalist care, aparţinând unei echipe din al doilea eşalon român, a jucat pentru echipa naţională. Ultimul fusese Dacian Varga, pe când evolua la FC Sportul Studențesc, la 11.02.2009, când a debutat în „amicalul” pierdut acasă în fața Croaţiei (1-2).

– Trecuseră aproape 25 de ani de când în reprezentativa noastră n-au mai jucat în acelaşi meci doi fotbalişti ai Universităţii Cluj (acum, aceștia fiind Constantin Grecu şi Laurenţiu Marinescu). Acest fapt se întâmpla la 08.04.1987, cu prilejul „amicalului” România – Israel 3-2, când în rândurile „tricolorilor” au evoluat, printre alţii, „şepcile roşii” Septimiu Cîmpeanu şi Zsolt Muzsnay.

Rugăm unitățile mass-media, care vor prelua informațiile de mai sus, să specifice sursa. Mulțumim!