Noul selecționer al României a susținut astăzi prima conferință de presă după semnarea contractului. Întâlnirea cu jurnaliștii a avut loc în sala de conferință de la Arena Națională.

”Vrem să obținem calificarea la Campionatul Mondial! Concepția mea e următoarea: vom ataca întodeauna, și când vom fi în posesia balonului, și atunci când ea va fi la adversari. Trebuie să controlăm jocul, să controlăm balonul, să avem inițiativa. Dacă pierdem mingea, trebuie să o cucerim repede înapoi. Fiecare jucător trebuie să se afle în joc, nu să fie doar pe teren. Pentru asta am nevoie de jucători puternici fizic, dar și mental. Trebuie să ținem mai mult unii la alții, mai ales în perioade dificile”, a declarat Christoph Daum.

”Îmi voi dedica fiecare zi succesului fotbalului românesc, ceea ce voi cere fiecărui jucător și colaborator. Fiecare român așteaptă pe bună dreptate de la noi să dăm totul pentru victorie, pentru prestigiul României”, a mai punctat selecționerul.

”În ultimii doi ani am muncit neîntrerupt, poate mai mult ca înainte, când antrenam. Am participat la multe seminarii organizate de Federația Germană, am format și pregătit antrenori. Peste două săptămâni voi ține o prelegere în fața a o mie de antrenori. Învățându-i pe alții, te perfecționezi și tu!”, a mai spus tehnicianul.

”Îi mulțumesc predecesorului meu, domnul Iordănescu, unul dintre marii antrenori români, pentru întreaga muncă depusă la echipa națională”

Christoph Daum

”Am reușit să aducem antrenorul pe care ni l-am dorit. A fost principala țintă încă din primul moment. Sunt bucuros să îl avem domnul Daum alături de noi, azi, un antrenor care a cucerit trofee, un antrenor cu experiență în competițiile europene. Îi urez mult succes!”, a spus Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.