Fotbaliștii convocați de Edward Iordănescu pentru meciurile naționalei din această lună au avut un randament de excepție la cluburi, de la meciul cu Kosovo din 12 septembrie și până la reunirea de acum.

Nu mai puțin de 17 goluri înscrise și 13 pase de gol oferite de tricolori la echipele pe care le reprezintă, din 12 septembrie, data partidei noastre cu Kosovo și până la reunirea pentru meciurile din această lună ale României! Un bilanț, în doar câteva meciuri din competițiile la nivel de cluburi, care ne dă încredere inclusiv pe termen mediu și lung, nu doar la provocarea noastră de acum. Dar iată ierarhiile!

Apărătorii s-au remarcat pe tabelă

Cinci fotbaliști au atins borna celor două goluri marcate în intervalul scurt de timp, trei cu profil eminamente ofensiv, plus Olaru și fundașul Racovițan! Alți trei defensivi regăsim însă și la categoria un gol marcat, mai exact Bancu, Burcă și Sorescu!

GOLURI
2 Man, Drăguș, Olaru, Racovițan, Bîrligea
1 Alibec, Stanciu, Coman, Moruțan, Bancu, Burcă, Sorescu

Avem, în total, 12 fotbaliști din lotul final convocat de selecționerul Edi Iordănescu în postura de a fi celebrat marcarea unui gol la club de la România – Kosovo și până acum!

Șase tricolori în ambele topuri

Și la pase de gol avem contribuții importante din partea tricolorilor la cluburi, cu precădere cei din liga internă fiind în formă la acest capitol, cu câte două asisstu-uri fiecare, Coman, Bîrligea și Bancu, alături de Nicolae Stanciu. Sunt doar 9 tricolori în această categorie, dar Olaru, Stanciu, Bîrligea, Bancu, Alibec și Moruțan, adică 6 nume, se regăsesc și la marcatori, reconfirmându-și forma de excepție:

PASE DE GOL
2 Stanciu, Coman, Bîrligea, Bancu
1 Olaru, Alibec, Mihăilă, Moruțan, Drăgușin