O delegație FIFA compusă din cinci membri ai comitetului de organizare al Campionatului Mondial din 2026 a vizitat pe 2 iulie baza de pregătire a echipei naționale a României de la Wurzburg. Cei cinci oficiali FIFA au fost însoțiți de reprezentanți UEFA și ai Federației Germane de Fotbal.

Motivul pentru care s-a ales baza de pregătire a tricolorilor este faptul că aceasta reprezintă un model de referință pentru ceea ce au nevoie echipele naționale pe durata unui turneu final. Delegatia a fost impresionată de condițiile oferite, unele dintre ele fiind amenajate special de FRF pentru echipa națională a României. Modul de organizare și brandingul din hotel și de la terenul de antrenament au fost de asemenea foarte apreciate.

Campionatul Mondial din 2026 se va desfășura pe teritoriul a trei țări: Statele Unite ale Americii, Mexic și Canada. Preliminariile vor debuta în martie 2025.

România a fost un exemplu la EURO 2024. Organizatorii au lăudat modul în care transferul echipei pe durata turneului final a fost organizat, utilizarea trenului aducând un plus obiectivului de sustenabilitate al turneului: “Ați fost o echipă foarte bine organizată și foarte implicată în buna desfășurare a competiției”.

De asemenea, echipa națională a României a fost apreciată pentru modul în care și-a îndeplinit obligațiile media:  “Jucătorii voștri au cooperat exemplar, au vorbit atât timp cât li s-a cerut să o facă, niciunul nu a plecat dacă un jurnalist a mai dorit să întrebe ceva. Nicio echipă nu a arătat atâta deschidere după un meci în care a pierdut”.

Totodată, suporterii români au fost evidențiați pentru entuziasmul și apropierea de echipă: “Ați avut cea mai frumoasă galerie!”. Trebuie amintit că România a avut și a treia cea mai numeroasă prezență a suporterilor pe stadioane, până în faza optimilor de finală, după Germania și Turcia, țară cu o comunitate foarte mare în țara organizatoare.

Această vizită și aprecierile primite confirmă încă o dată că România a stabilit un standard de excelență în organizarea și desfășurarea pregătirilor pentru turneele internaționale. Experiența organizării turneelor finale EURO 2020 și EURO U21 2023 a contat mult în acest sens, Federația Română de Fotbal având azi specialiști care cunosc bine atât necesitățile unui lot național, cât și ale organizatorilor unui turneu final.