UEFA lansează turneul eEURO2020, competiție de fotbal virtual PES 2020, în care vor participa cele 55 de asociații naționale și în care finalele se vor disputa la Londra, în iulie anul viitor.

Competiția ia startul în noiembrie 2019 și se va desfășura pe PES 2020, joc realizat de KONAMI, care a și obținut drepturile exclusive pe Campionatul European din vara viitoare.

„Fotbalul în mediul virtual este jucat de milioane de oameni pe întregul continent, așa că suntem încântați să le putem oferi participanților ocazia de a-și reprezenta țara la nivel european”, a declara Guy-Laurent Epstein, director de marketing UEFA.

Fiecare asociație națională va putea participa cu o echipă formată din 2-4 oameni. Va exista o faza preliminară a competiției, urmată de turneul final, ce va avea loc la Londra, în perioada 9-10 iulie 2020. Câștigătorii eEURO2020 vor primi bilete la finala Campionatului European de pe Wembley, din 12 iulie 2020, și un premiu constând în bani.

FRF, parteneriat cu KONAMI pentru PES 2020

Federația Română de Fotbal anunță semnarea unui parteneriat cu compania producătoare a jocului de fotbal virtual PES privind includerea brandului echipei naționale în ediția 2020 a acestuia.

KONAMI a semnat recent o înțelegere cu UEFA prin care a obținut drepturi exclusive pentru ediția de anul viitor a Campionatului European, organizat în 12 orașe europene.

Astfel, în PES 2020, vor fi reproduse sigla, design-ul echipamentului și caracteristicile jucătorilor echipei naționale de fotbal a României.

PES 2020 va fi disponibil pe PlayStation®4, Xbox One™ și PC STEAM începând cu 10 septembrie.