În această perioadă, tehnicianul român a participat la toate antrenamentele câștigătoarei Ligii Campionilor și a asistat la trei jocuri: Real – Espanyol 3-0 și Getafe – Real 0-3, din La Liga, și Real – Atletico 2-2, în Cupa Regelui Spaniei. La Madrid, Anghel Iordănescu s-a reîntâlnit cu Carlo Ancelotti, cel care, în 1989, i-a fost adversar, din postura de jucător, în finala Cupei Campionilor, Steaua – AC Milan 0-4. 
 
– Domnule Iordănescu, cum a fost revederea cu Carlo Ancelotti?
– Ancelotti a fost deosebit de amabil pe toată durata șederii mele la Madrid, mi-a permis să iau parte la toate antrenamentele echipei, atât cele din sală, cât și cele de pe teren. Cred că a contat și faptul că ne cunoașteam de multă vreme. Într-una din discuții mi-a amintit că în ’89, la finala Cupei Campionilor dintre Steaua și AC Milan, am pus un om să îl marcheze pe tot terenul, să nu îi dea posibilitatea să se apropie periculos de poartă. Acest amănunt îl uitasem, dar el, glumind, mi-a reproșat că nu mi-a fost milă de el atunci și că marcajul a fost prea dur. La propriu.
 
– Toată lumea îl vede pe Cristiano Ronaldo în timpul jocurilor. Cum este însă el la antrenamente?
– În cea de-a doua zi a mea la Madrid, Ronaldo a revenit la antrenamente alături de toți jucătorii de la Real Madrid care participaseră la festivitatea de decernare a Balonului de Aur, Sergio Ramos, Kroos, Rodriguez. Este extrem de jovial la pregătire și mi-a atras atenția printr-un gest remarcabil pe care l-a făcut. I-a strâns pe toți colegii săi și le-a mulțumit pentru faptul că l-au ajutat să câștige iarăși trofeul. Această unitate de grup am văzut-o și la poza de grup pe care jucătorii și staff-ul, administrativ și tehnic, au realizat-o în acea zi. 
 
– Ce v-a impresionat cel mai mult la antrenamentele câștigătoarei Ligii Campionilor?
– Seriozitatea, implicarea, disciplina și efortul de pus de toți jucători în cadrul ședințelor de pregătire. Evident, programul este diferit pentru cei care se refac după un joc sau pentru cei care nu au jucat niciun minut. Dar toți încearcă să-și câștige locul de titular la antrenamente. 
 
– Cel mai frumos moment din această acțiune?
– Am avut onoarea deosebită de a fi invitatul lui Carlo Ancelotti la ședința de pregătire din ziua meciului cu Atletico Madrid, din Cupa Regelui Spaniei. Am asistat la pregătirea tactică a jocului, la analiza video a adversarului și la indicațiile oferite primilor unsprezece jucători. Accesul la aceste ședințe este, de regulă, interzis, nu s-a mai întâmplat să asiste altcineva în afara staff-ului. Toate informațiile sunt confidențiale, așa că Ancelotti m-a rugat ca toate discuțiile de atunci să nu fie făcute publice. Cel mai mult m-au bucurat conversațiile zilnice pe care le-am avut cu antrenorul lui Real Madrid. Rămâneam zilnic la stadion sau mergeam la restaurant și discutam despre fotbal.