Anghel Iordănescu a oferit detalii despre modul cum sunt numiți selecționerii reprezentativelor de juniori:

“Proiectul a început cu o transparență totală, în sensul că am primit la FRF nu mai puțin de 131 de CV-uri. Împreună cu grupul de lucru am stabilit câteva criterii pentru a-i selecționa pe cei mai buni dintre cei buni. În ce privește echipa de tineret, am avut mult de furcă. Inițial am ales 15 candidați și i-am împărțit în trei seturi de antrenori. Am mai selecționat o dată și au rămas cinci. Este vorba de Viorel Moldovan, Ionuț Badea, Ionuț Chirilă, Dumitru Dumitriu și Ionel Ganea. Vă asigur că nu a fost vreunul menajat, iar interviurile au durat câte o oră și jumătate. A contat mult capacitatea de muncă, inteligența, metodologia, cunostințele pshihologice și pedagogice, personalitatea puternică. De așa ceva avem nevoie. La cluburile la care a activat ca antrenor a promovat mulți tineri, iar aceștia reprezintă viitorul echipei naționale mari. Nu ai cum să creezi fotbaliști de performanță fără să faci performanță la tineret. I-am sugerat lui Moldovan să-și facă un lot de 30 de jucători pentru a avea permanent 22 de jucători, în eventualitatea în care Victor Pițurcă ar avea de gând să convoace jucători de la Under 21”.

Anghel Iordănescu a făcut și anumite precizări legate de ”Generația de Aur”, după unele articole apărute în presă în ultima perioadă:

„Trebuie să întelegeți că eu și Moldovan facem parte dintr-o singură tabără, cea a fotbalului. Vrem să ajutăm și să sprijinim acest sport pentru a face performanță. Vă rugăm să opriți această campanie. Viorel a venit și vrea să aducă performanță, iar eu am rămas la Federație pentru că îmi doresc același lucru. Nu am să mă dezic de jucătorii naționalei din acea perioadă, îi respect, sunt legat de ei sufletește. Suntem legați pe viață, dar asta nu înseamnă că nu mai am dreptul să-mi continui activitatea și să nu mă mai pun în slujba fotbalului. Oameni buni, nu am trădat pe nimeni”.