UPDATE: O decizie finală cu privire la disputarea acestui joc va fi luată în urma vizitei pe care președintele FRF, Răzvan Burleanu, o va efectua în Danemarca pentru aniversarea a 125 de ani de la înființarea forului ce își are sediul la Brøndby.  

Federația Română de Fotbal a ajuns la un acord de principiu cu Federația Daneză pentru programarea unui joc amical pe data de 18 noiembrie 2014, la București. 

România – Danemarca se va juca la 4 zile după ce ”tricolorii” vor întâlni pe teren propriu Irlanda de Nord în preliminariile CE 2016. Va fi prima dispută între cele două selecționate de la celebrul 2-2 de la Copenhaga, din septembrie 2003, în urma căruia România a ratat calificarea la Euro 2004. 
 
Palmaresul ”tricolorilor” contra reprezentativei Danemarcei arată astfel: 3 victorii, 2 egaluri, 3 înfrângeri, golaveraj: 15-14.
 
Danemarca este condusă încă din anul 2000 de Morten Olsen și are în componență și jucători din Premier League: Agger (Liverpool), Eriksen (Tottenham) și Bendtner (Arsenal). Ocupă locul 19 în Europa și poziția 22 în clasamentul FIFA. În preliminariile CE 2016, Danemarca se află într-o grupă cu Portugalia, Serbia, Albania și Armenia.