Așa cum se știe, echipa noastră națională va participa la cea de-a 13-a ediție a "Cyprus Cup".

Azi, 26 ianuarie a.c., organizatorii turneului au anunțat programul complet al întrecerii, precum și regulamentul acesteia.

În prima zi, 8 februarie a.c., ROMÂNIA va întâlni UCRAINA, pe stadionul "Municipal" din Paralimni, meciul urmând să înceapă la ora 20.30 (ora Ciprului fiind aceeași cu cea a României). În prealabil, la ora 19.00, stadionul "G.S.P." din Nicosia va găzdui partida CIPRU – SUEDIA.

Pe 9 februarie a.c., învingătoarele din prima zi vor juca finala, pe "G.S.P." din Nicosia, învinsele urmând să se confrunte la Paralimni. Aceste ultime două jocuri sunt programate la aceeași oră, 20.30.

Pe raportul de arbitraj pot fi trecuți 18 jucători (11 titulari și 7 rezerve). De-a lungul celor 90 de minute regulamentare pot fi efectuate șapte înlocuiri de jucători, ceea ce înseamnă că pe terenul de joc vor putea fi introduși șase jucători de câmp și un portar, trecuți, desigur, pe raportul de arbitraj.

În cazul că, la finele celor 90 de minute regulamentare ale fiecărui meci, scorul va fi egal, pentru desemnarea învingătoarei se va proceda la executarea loviturilor de departajare, fără a se mai juca două reprize de prelungiri a câte 15 minute.

Delegația noastră (staff-ul și o parte a jucătorilor legitimați la cluburi din țară) se va deplasa în Cipru, la bordul unei curse de linie TAROM, în ziua de 3 februarie a.c., decolarea de pe aeroportul "Henri Coandă" fiind prevăzută la ora 15.00. Alți fotbaliști de la cluburi românești vor ajunge, din țările unde se află în cantonament, direct în Cipru în cursul serii aceleiași zile. Jucătorii legitimați la cluburi din străinătate vor ajunge în cantonamentul stabilit la hotelul "Grecian Bay" din Ayia Napa în cursul zilei de 7 februarie a.c.

Delegația va reveni în țară, tot cu o cursă de linie TAROM, pe 10 februarie (decolare din Larnaca: ora 18.00; aterizare la București: ora 20.20). "Stranierii" și o parte a jucătorilor legitimați la cluburi din țară se vor întoarce la echipele lor direct din Cipru. Lotul va fi definitivat și anunțat la începutul săptămânii viitoare.

La turneu a fost invitată și o brigadă de arbitri din România, Comisia Centrală a Arbitrilor desemnându-i pe Alexandru Tudor, Cristian Nica și Aurel Oniță.

Cât despre jocul Bosnia-Herțegovina – România, din cadrul grupei D a preliminariilor EURO 2012, el va avea loc la Zenica, în ziua de 26 martie a.c., de la ora 19.15 (20.15 – ora României).