De câțiva ani, pentru Alex Maxim ziua de 8 iulie s-a transformat într-una normală. ”Mereu de ziua mea sunt în cantonament, chiar astăzi am trei antrenamente. Dar nu mă plâng, eu mi-am ales cariera”, se amuză jucătorul.

Dimineață, colegii săi i-au pregătit o surpriză. ”M-au întâmpinat cu un tort și mi-au cântat «La Mulți Ani», am petrecut puțin, nu prea ne arde de aniversări în perioada asta în care muncim mult la antrenamente”.

Fotografie de pe site-ul oficial al lui VfB Stuttgart cu Alex Maxim și tortul pe care l-a primit de ziua sa

”Îmi doresc în primul rând să fiu sănătos, să nu sufăr accidentări și să joc constant și bine, în special la echipa națională. Cu toții ne dorim să ne calificăm la Campionatul European. Așa cum spunea și domnul Pițurcă, ne-am săturat să promitem și apoi să ne scuzăm. Trebuie să fim în Franța în 2016! Văzând Grecia și Algeria în optimi la Mondial, echipe cu care am jucat și pe care nu le-am simțit ca fiind peste noi, dorința de a fi prezent la un turneu final e și mai mare! Și pe plan personal, calificarea ar fi o mare reușită, toți ochii sunt ațintiți pe o competiție atât de mare, iar evoluțiile bune te pot propulsa la echipe de top”, mai spune Maxim.

”Tricolorul” speră ca echipa naținală să debuteze cu un rezultat pozitiv în Grecia, pe un stadion fără spectatori: ”Am jucat și în Ungaria fără fani și a fost sinistru. Este cea mai urâtă senzație să evolueazi pe un stadion gol. Cu fani în tribună te simți fotbalist, chiar dacă ești înjurat sau huiduit! Suporterii te ajută să fii mai concentrat la joc, dar va trebui să ne acomodăm cu atmosfera de pe stadion. Sper și trebuie să debutăm în Grecia cu un rezultat bun!”.