Venit în iarnă în Copou de la Gaz Metan Mediaş, mijlocaşul albanez Azdren Llullaku (28 de ani) spera să prindă un loc în lotul Albaniei pentru turneul final al Campionatului European din Franţa, ce va avea loc în această vară. Visul său era să joace pentru Albania la EURO, chiar împotriva României, ţara în care evoluează din 2012.

Cum prezenţele sale în teren la echipa ieşeană au fost puţine, Llullaku nu a reuşit să prindă lotul ţării sale. Acesta rămâne pentru moment cu o singură selecţie la naţionala Albaniei, cea din 2013, când a stat pe banca de rezerve la meciul cu Norvegia, din preliminariile Cupei Mondiale.

Mijlocaşul albanez crede că România şi Albania pot produce surpriza în faza grupelor, în opinia sa ambele selecţionate având şanse de calificare. „Este o grupă foarte dificilă, cu echipe bune, apropiate ca valoare. Cred că Franţa este favorită, dar România şi Albania pot produce surpriza. În opinia mea, România şi Albania au echipe bune, se apără bine şi încearcă să înscrie pe contraatac amândouă. Una din ele se va califica sigur mai departe, alături de Franţa, dar eu sper să meargă ambele mai departe”, spune Llullaku.

Acesta s-a referit şi la naţionala Elveţiei, căreia îi dă şanse mici să treacă de grupe: „Elveţia este o echipă bună, dar trece printr-o situaţie dificilă acum cu unii jucători importanţi. Cred că atmosfera este puţin stricată. Eu văd România și Albania mergând mai departe alături de Franţa”.

Lenjani, de la Nantes, cel mai periculos

În opinia lui, mijlocaşul stânga Ermir Lenjani, de la Nantes, este cel mai periculos jucător al Albaniei. „Mie îmi place mult Lenjani, care joacă în Franţa, la Nantes. A făcut un sezon bun şi este foarte periculos, atacă foarte bine. Din lotul României, cred că Denis Alibec poate face un turneu final bun. A jucat foarte bine în campionat şi îl văd ca pe un jucător care se poate impune”, a precizat Llullaku.

Speră să joace în preliminariile pentru Mondiale

Llullaku nu-şi ascunde dezamăgirea pentru faptul că nu a prins turneul final, dar speră ca prin evoluţiile sale de la CSMS Iaşi să-l convingă pe selecţioner să-l convoace pentru următoarele preliminarii.

„Eu mi-am dorit foarte mult să prind turneul final, dar nu s-a putut. Am avut unele probleme la început, am jucat mai puţin la Iaşi, dar acum lucrurile s-au rezolvat. Mă simt bine, am început să joc, avem şi rezultate bune. Sper să joc tot mai bine şi să fiu convocat la naţionala Albaniei după EURO, pentru următoarele preliminarii”, a completat Azdren Llullaku, pentru care calificarea Albaniei la EURO 2016 nu este o surpriză: „Mulţi au privit ca pe o uriaşă surpriză calificarea Albaniei la EURO. Sincer, eu mă aşteptam să se califice. Am făcut parte din grup şi am văzut cum se lucrează. Este unitate la lot şi mi-am dat seama că echipa va avea rezultate şi că are şanse să ajungă în Franţa”.

Întrebat cine va câştiga turneul final din Franţa, mijlocaşul lui CSMS Iaşi nu a stat prea mult pe gânduri: „Spania şi Italia sunt favoritele mele. Cred că vor juca finala”.