Irlanda de Nord, una dintre adversarele noastre în preliminariile Euro 2016, a disputat noaptea trecută un meci amical în compania Uruguayului. Meciul s-a jucat pe stadionul Centenario din Montevideo în fața a 50.000 de spectatori. 

Irlanda de Nord a jucat faza defensivă aproape perfect. A demonstrat o foarte bună organizare. Așezată cu 5 fundași si doi închizători, viitorii noștri adversari au închis toate culoarele spre poarta lui Carroll. Sud-americanii și-au creat rarisim ocazii de gol. În prima repriză, Uruguay a ajuns în fața porții doar din centrări, așa cum s-a întâmplat în minutul 30, când cea a lui Forlan a fost reluată de Coates. Imediat, portarul Carroll s-a evidențiat la un șut bun la firul ierbii expediat de Cavani. Pe finalul primei reprize, Uruguay a ratat o bună ocazie. Șutul de la distanță al lui Forlan nu a fost reținut de Carrol, dar, din apropiere, Cavani a reluat peste poartă. În schimb, Irlanda de Nord nu a existat în faza ofensivă. 
 
Singurul gol a fost marcat în minutul 61 și a fost semnat de Stuani. Jucătorul lui Espanyol a primit o minge în mijlocul careului după o acțiune superbă realizată de Rodriguez și Cavani. După gol, Uruguay a fost mult mai ofensivă și și-a creeat mai multe ocazii, dar pe care le-a ratat pe rând. Cea mai clară a fost a lui Abel Hernández, a cărui lovitură de cap a trecut milimetric alături. Irlanda de Nord a căutat egalarea prin degajări lungi, pur britanice, dar și prin centrări trimise de pe ambele benzi. 
 
Uruguay – Irlanda de Nord 1-0
A marcat Stuani (61)
Uruguay: Muslera- Maxi Pereira, Lugano,  Coates (45 José Giménez), Cáceres (71 Alvaro Pereira)- Gastón Ramírez (64 Lodeiro), Gargano (74 Diego Pérez), Ríos, Cristian Rodríguez-  Forlán (45 Stuani), Cavani (65 Abel Hernández. 
Irlanda de Nord: Carroll –  Evans (8 Connor McLaughlin),  Baird,  McCullough,  Hughes-  Davis,  Norwood (85 Steele),  Clingan (73 Paton)- Shane Ferguson (81 Lafferty),  McGinn (60 Magennis)- McKay (80 Ryan McLauglhlin) Antrenor: Michael O' Neill.