La 37 de ani, Adrian Mutu a decis că e timpul să-și încheie cariera de jucător. Unul dintre cei mai buni fotbaliști români ai secolului XXI, Mutu și-a anunțat retragerea pe pagina personală de Facebook. 

Aici mă opresc! După 30 de ani! Sunt chiar peste 30 de ani de când cu un prieten în fața casei visam să fim mari. Ies din viața de fotbalist supărat pe timp. Pentru că e ireversibil și pentru că 30 de ani au trecut ca o clipire. Azi mi-au rămas amintirile: cu golurile, cu antrenamentele, cantonamentele, cu antrenorii, colegii, cu tristețile, cu bucuriile, dar mai ales cu suporterii. Cu românii mei. Pentru că atunci când m-au aplaudat și mi-au scandat numele am simțit că toată lumea e a mea.

Nu fac acum statistici cu performanțele mele. Acestea vor rămâne pentru totdeauna. Azi îmi caut în suflet. Azi îmi vin în minte stadioanele pline de la echipa națională. Să joc pentru naționala țării mele a însemnat să simt mândria aceea pe care am avut o doar atunci cind mi s-au născut copiii. La imnul tării mele, acolo jos, pe gazon, cu 10 pe spate și cu banderola de căpitan pe braț, îmi auzeam bătăile inimii amplificate de 1000 de ori. N-a existat pentru mine o onoare mai mare ca asta. Și vă mulțumesc!

Am jucat pentru mai multe echipe. Toate au un loc special în viața mea! FC Argeș, începuturile. Apoi, Dinamo, club care m-a aruncat în fotbalul adevărat. Au urmat peste 100 de goluri în Serie A și 35 pentru Echipa Națională. Dar a fost și Fiorentina, care are un loc aparte în sufletul meu. Vă mulțumesc, fiorentini! M-ați iubit mereu, necondiționat! Cine consideră că i-am greșit, îl rog să accepte scuzele mele. Cui m-a criticat, îi mulțumesc! Le mulțumesc jurnaliștilor. Au fost parte din povestea mea de fotbalist. Indiferent în ce fel, indiferent cum. Mulțumesc tuturor pentru tot! N-am fost un înger, dar nici un demon. Am fost eu, Adrian Mutu!

Vă mulțumesc din suflet!

Adrian Mutu a debutat la echipa națională pe 29 martie 2000, pe când era legitimat la Inter Milano, în meciul Grecia – România, 2-0. De atunci, a mai bifat alte 76 de meciuri în tricolor, reușind să marcheze de 35 de ori. Este, alături de Gheorghe Hagi, golgeterul all-time al echipei naționale. De asemenea, Mutu a participat la două ediții ale Campionatului European, în 2000 și 2008.

Federația Română de Fotbal îi mulțumește lui Adrian Mutu pentru toate reușitele de la echipa națională și pentru realizările fotbalistice care au făcut cinste fotbalului românesc și îi urează succes în toate proiectele pe care le va întreprinde.