Aseară, 7 octombrie a.c., în fața a 29.486 de spectatori prezenți pe Național Arena din București, echipele naționale ale României și Belarusului au remizat, 2-2, în penultima etapă a grupei D contând pentru preliminariile EURO 2012.

După o pasă în adâncime oferită de Lucian Sânmărtean și un “assist” scurt al lui Gabriel Torje, Adrian Mutu a deschis scorul în minutul 19, devenind nu numai primul jucător român care a marcat pe noul stadion (gazdă a finalei UEFA Europa League în 2012), ci și primul fotbalist care izbutește un gol pe Național Arena într-un meci inter-țări.

Din păcate, Sergei Kornilenko (45) a egalat, reușita lui Mutu din minutul 51 (lovitură de pedeapsă fiind din nou anulată de un gol al adversarului, venit în minutul 82, semnat fiind de Stanislav Dragun.

Selecționerul Victor Pițurcă a folosit următoarea formulă de echipă: Costel Fane Pantilimon – Alexandru Mățel, Gabriel Sebastian Tamaș, Cosmin Iosif Moți, Răzvan Dincă Raț – Costin Lazăr (70 Răzvan Cociș), Alexandru Bourceanu, Lucian Sânmărtean (28 Adrian Cristea) – Ciprian Marica (80 Bogdan Sorin Stancu), Adrian Mutu

În urma rezultatelor de aseară (Franța – Albania 3-0 și Bosnia-Herțegovina – Luxemburg 5-0), naționalele franceză și bosniacă se vor lupta în meci direct, pe 11 octombrie a.c., pe Stade de France, petru locul 1 și, implicit, pentru calificarea directă la turnul final, în timp ce Albania și România (în aceeași zi și la aceeași oră, 22.00 – ora României) se vor confrunta la Tirana într-o întâlnire de palmares și de orgoliu.

Clasamentul înaintea ultimei runde: 1. FRANȚA 20 puncte, 2. Bosnia-Herțegovina 19 puncte, 3. ROMÂNIA 13 puncte, 4. Belarus 13 puncte, 5. Albania 8 puncte, 6. Luxemburg 4 puncte

Delegația României va decola spre Tirana mâine, 9 octombrie a.c., la ora 17.00, de pe aeroportul Henri Coandă, urmând să revină în țară pe 12 octombrie a.c., în jurul orei 13.45.