I-am provocat pe suporterii tricolorilor, pe pagina de Facebook a Echipei Naționale, să îi adreseze o întrebare lui Nicolae Stanciu. Cele mai interesante zece au primit răspuns din partea jucătorului României, iar autorii lor vor primi o invitație la meciul România – Georgia, din 3 iunie.

”Decarul” de la meciurile cu Lituania și Spania din luna martie le-a dezvăluit fanilor, printre altele, care a fost cel mai dificil adversar din carieră și cui i-ar dedica un gol marcat împotriva Franței.

Dragoș Potamian: Dacă prinzi o minge pe șut în meciul cu Franța de la marginea careului ce ai alege să faci? Să tragi sau să-i pasezi colegului care are o poziție mai bună?
Nicolae Stanciu: Fiind un jucător ofensiv, probabil m-aș gândi să șutez de la 16 metri. Dar dacă am un coleg situat într-o poziție mai bună probabil aș pasa.

Gabriel Negrean: Care a fost cel mai dificil adversar direct pe care l-ai întâlnit și ce te-a impresionat la el? Crezi că după Euro îți vei schimba alegerea făcută acum?
N.S.: Cred că cel mai dificil adversar a fost Zanetti, pe vremea când eram la Vaslui și am jucat cu Inter. M-a impresionat prin tot ce făcea în teren, prin forța lui, prin faptul că era un lider și aduna echipa în jurul lui. La Campionatul European vor fi alți jucători, unii mult mai tineri decât Zanetti, nu cred că îmi voi schimba alegerea.

Mihai Denis: Cum te-ai exprima față de colegii tăi de la echipa națională dacă domnul Iordănescu te-ar numi căpitan?
N.S.: Nu cred că sunt în postura de a fi căpitan. Sunt nou aici, sunt tânăr și cred că mai am multe de învățat de la colegii mei mai experimentați și de la toți antrenorii de aici. Așa că nu cred că e cazul să fiu eu un lider.

Claudiu Vultur: Crezi că meciul de deschidere cu Franța este cel mai important din cariera ta de până acum?
N.S.: Da, cu siguranță, dacă voi prinde lotul de 23 pentru Franța și voi fi acolo, cu siguranță va fi cel mai important meci.

Alex Toma: Dintre marii fotbaliști ai tuturor timpurilor de care crezi că te apropii cel mai mult ca stil de joc?
N.S.: Nu m-am gândit la asta până acum, îmi plac jucătorii actuali care încă activează, Messi, Ronaldo. Ca joc nu aș putea să mă compar cu unii dintre cei mai mari fotbaliști ai istoriei fotbalului, dar îmi place foarte mult Dybala de la Juventus. Jucăm și cam aceeași poziție și avem un stil asemănător.

Stanciu Florin-Cristian: Dacă ai putea alege să joci la fel de bine ca orice jucător al lumii, pe cine ai alege?
N.S.: Aș face o combinație între Dybala și Verratti.

Gaby Matei: Dacă ai marca în meciul de deschidere al Campionatului European cui i-ai dedica golul?
N.S.: Cu siguranță bunicii mele.

Dan Andrei Potocean: Ți-ai asuma responsabilitatea executării unui posibil penalty în meciul cu Franța?
N.S.: Da! Cu siguranță, pentru că am ajuns la o maturitate care îmi permite să gestionez astfel de momente mai bine și cu siguranță n-ar fi o problemă pentru mine să execut.

Răzvan Bubu: Dacă nu deveneai fotbalist, ce carieră aveai?
N.S.: Nu știu, la asta chiar nu m-am gândit. Nu aș putea să îi răspund pentru că fac fotbal de la 11 ani. Altceva nu m-a interesat până în momentul de față și chiar nu m-am gândit ce aș fi făcut dacă nu aș fi fost fotbalist.

Tomescu Vlăduț: Prima dată vreau să te felicit pentru ceea ce faci și îți urez multă sănătate și putere de muncă! Intrebarea este ce te motivează și cum te pregătești psihic înainte de meciurile cu miză?
N.S.: Încerc să fiu cât mai concentrat la ceea ce urmează, să mă gândesc la meci. La ce adversar voi întâlni pe teren, pentru că studiem adversarul înaintea jocurilor. Să mâ gândesc la punctele lui atât slabe, cât și forte. Nu fac ceva deosebit, programul cu echipa și, de obicei, înainte de meciuri vorbesc cu iubita și cam atât.