Echipa ACS Futsal Politehnica Iași a debutat în forță în noul sezon al Ligii a 2-a de futsal, cu trei victorii în tot atâtea partide la turneul organizat la Piatra Neamț.

În primul meci, elevii pregătiți de Marius Cozma au învins formația CSL Sportul Ciorăști (Vrancea) cu scorul de 3-1 (golurile ieșenilor au fost marcate de Dudău Vlăduț-2 și Radu Guțu), în etapa a 2-a ieșenii au trecut cu 3-0 de ACS Fortius Buzău (goluri Dudău, Pricop Alex și Mihăilă Ștefan), iar în ultimul meci ACS Futsal Poli Iași a învins echipa locală Futsal Ceahlăul Piatra Neamț cu scorul de 4-3 (goluri Dudău-3 și Pisică Radu). Golgeterul echipei ieșene la turneul desfășurat sub Pietricica a fost Vlăduț Dudău, autor a 6 din cele 10 goluri ale Iașiului.

Antrenorul Marius Cozma s-a declarat mulțumit de nivelul de joc al echipei sale, dar în special de faptul că nu a primit gol în al doilea meci.

”A fost un turneu reușit din toate punctele de vedere. Dincolo de victorii, cel mai mulțumit am fost pentru faptul că meciul cu Fortius Buzău a fost primul de la venirea mea la Iași în care nu am luat gol. Jocul de apărare a fost ok, am primit doar patru goluri în trei meciuri, ceea ce este bine”, a declarat Marius Cozma, care își dorește promovarea în elită în acest sezon: ”La cum arată prima ligă, locul nostru era acolo, dar din păcate, din rațiuni financiare, este al doilea an la rând în care nu ne putem înscrie în prima ligă. Și cred că am fi făcut față și acolo. Obiectivul nostru este promovarea în fiecare an, și anul trecut a fost, dar s-a întrerupt campionatul. Acum avem 9 puncte din 3 jocuri, e clar că tot spre Liga I ne uităm. Vom vedea cu partea financiară cum stăm, pentru că se pare că Primăria Iașiului nu prea este interesată de sport, în general, poate doar de echipa mare de fotbal, cam toate sporturile sunt lăsate să moară. Ne cârpim cum putem, coducerea se zbate, încercăm să găsim sponsori, este greu în această perioadă, mai ales cu testările, care sunt destul de scumpe. Avem ceva sponsori, am primit și de la federație o sumă de bani pentru teste. Dacă vrei să promovezi fără probleme, bugetul pentru un sezon în liga a doua ar fi de aproximativ 200.000 de lei, deci cam 45.000-50.000 de euro pe întreg sezonul”.

Tehnicianul spune că a reușit să îmbine experiența cu tinerețea la echipa ieșeană, doi dintre jucătorii tineri reușind deja să se impună: ”Încercăm să întinerim echipa și se pare că vom și reuși acest lucru. Avem copii tineri buni, Dudău Vlăduț este unul dintre ei, jucător Under 21, din Vaslui. El s-a impus deja ca titular, a marcat în fiecare meci la Piatra Neamț, cu execuții frumoase și e un tânăr care poate juca fără probleme în prima ligă. Și mai sunt copii buni care se vor impune în echipă, semnele sunt bune”.

Următorul turneu va avea loc la Focșani, în perioada 20-22 noiembrie, iar al treilea turneu ar putea fi organizat în Sala Polivalentă din Iași.

ARTICOL DE NARCIS POHOAȚĂ (IAȘI)