Cu 20 de reușite, Marian Măciucă a fost golgheterul reprezentativei României în 2015, an în care tricolorii au promovat în Divizia A din Liga Europeană. Până când echipa națională va începe seria de meciuri din acest an, cel poreclit „Maci” speră ca, alături de colegii săi, să facă o figură frumoasă în turneul dedicat celor mai bune formații de club din Europa, la Cupa Campionilor Europeni.

– Marian, începe Cupa Campionilor Europeni – Catania 2016! Cum țe se pare grupa în care va evolua AS Performer Constanța?
– Este o grupă accesibilă, programul este bun, consider că avem șanse să ne calificăm în optimile de finală. Sper să nu fie probleme în primele două meciuri, cu englezii și cu moldovenii. În schimb, SC Braga are în lot și jucători care, în 2015, au câștigat Cupa Mondială cu reprezentativa Portugaliei, cum sunt Belchior, Bruno Novo și Elinton Andrade, fostul portar de la Rapid. Iar în lotul lor se află și Taiarui, vicecampion mondial, în 2015, cu echipa națională a celor din Tahiti.

– Este prima competiție din 2016 la care participați. Poate fi acesta un dezavantaj pentru voi?
– Într-adevăr, este începutul perioadei de pregătire și, când spun asta, mă refer la faptul că Performer are în lot jucătorii din echipa națională, iar reprezentativa României va evolua în 2016 în Liga Europeană și în preliminariile Cupei Mondiale. După două săptămâni cu antrenamente, turneul din Italia ne va spune unde ne situăm. Personal, țintesc să ating vârful de formă la meciurile echipei naționale. Totuși, sunt încrezător că vom avea evoluții bune la Catania. Sper să joc cât mai bine și, prin golurile mele, să ajut la obținerea unor rezultate pozitive.

– Ai un obiectiv personal în ceea ce privește echipa națională în acest an?
– Pe unde am jucat, nu m-am mulțumit cu simpla prezență. Îmi place să fiu implicat! Vreau să câștigăm măcar una dintre cele două grupe în care vom evolua în turneele preliminare din Liga Europeană și să ajungem în superfinală. Însă cel mai mare vis al meu este să ne calificăm în Cupa Mondială! Iar următoarea oportunitate de a-l transforma în realitate va fi la toamnă, atunci când vor avea loc preliminariile ediției Bahamas 2017.

– Fotbalul pe plajă este mai ușor sau mai greu decât fotbalul pe gazon?
– Diferența este colosală! Fotbalul pe plajă este mult mai greu: joci cu picioarele goale, uneori la temperaturi de 40-50 de grade Celsius. Pe lângă faptul că este restârns, terenul este denivelat și nu știi cum sare mingea. Ai nevoie de o tehnică foarte bună și este nevoie să fii activ pe toată durata partidei, efortul depus este de trei ori mai mare.

– Aștepți susținători la meciurile din Cupa Campionilor?
– Pe unde am mers în afara țării cu echipa națională, de multe ori am avut suporteri în tribune. Uneori doar 5, 10, 20 de fani, dar au fost alături de noi. Așteptăm susținători și la partidele de la Catania. Vrem să-i bucurăm pe români, fie că sunt în țară, fie că se află în străinătate!

Va juca pentru Catanzaro
Imediat după Cupa Campionilor, "Maci” va evolua în Cupa Italiei. "Voi juca pentru Beach Soccer Catanzaro. Am avut oferte și de la alte două formații, dar, deși erau mai bune din punct de vedere financiar, am preferat să evoluez pentru Catanzaro, echipă la care am jucat și în 2015. E mai greu atunci când schimbi colegii, antrenorul… Ediția din acest an a Cupei Italiei se va desfășura la Catania, în perioada 1-5 iunie. Vom intra direct în optimile de finală, însă partea bună este că, dacă vom pierde prima partidă, vom juca meciuri pentru stabilirea clasamentului final, așa că voi avea posibilitatea de mă pregăti la un nivel înalt pentru confruntările pe care le are programate reprezentativa României”, a zis Marian Măciucă.

AS Performer Constanța va debuta luni în ediția din acest an a Cupei Campionilor Europeni (Euro Winners Cup) la fotbal pe plajă, competiție echivalentă cu Liga Campionilor din fotbal. În primul meci, elevii lui Viorel Farcaș se vor duela cu englezii de WKR Santos.

Cea de-a patra ediție a acestei întreceri se va desfășura la Catania, în perioada 23-29 mai 2016. La tragerea la sorți care a avut loc în 4 mai, campioana României a fost repartizată în Grupa G.

Programul partidelor din grupă:

Etapa 1 (Luni, 23 mai 2016)
Ora 12.15 (ora locală)
AS Performer Constanța – WKR Santos
Ora 13.30
CS Djoker Chișinău – SC Braga

Etapa a 2-a (Marți, 24 mai 2016)
Ora 11.00
AS Performer Constanța – CS Djoker Chișinău
Ora 12.15
SC Braga – WKR Santos

Etapa a 3-a (Miercuri, 25 mai 2016)
Ora 11.00
WKR Santos – CS Djoker Chișinău
Ora 12.15
SC Braga – AS Performer Constanța