Andrei locuiește în Spania de la vârsta de 9 ani și a făcut junioratul la echipa Huracan Valencia. ”Am început să joc fotbal pe la vârsta de 9 ani, în Spania. Am trecut prin toate categoriile de juniorat la Huracan Valencia. Acolo am jucat și împotriva lui Florin Andone, eram singurii români din campionatul național de juniori din Spania. Echipa mea n-a promovat în ligile superioare, astfel că am rămas să joc la nivel regional.

Prima interacțiune cu fotbalul pe plajă a avut-o la vârsta de 19 ani, când a participat la o competiție zonală, din curiozitate. ”Am început să joc fotbal pe plajă din întâmplare, la vârsta de 19, când un coleg de echipă ne-a propus să ne înscriem la un turneul zonal din Valencia. Am câștigat competiția și am fost selectat în echipa Valenciei de fotbal pe plajă. Anul trecut am primit și prima convocare la echipa națională, în urma unui stagiu de pregătire de la Deva”.

În prezent evoluez pe postul de portar în liga a patra a Spaniei, la UE Gandia. În paralel mă pregătesc și pe plajă, mai ales că vremea din Spania îmi permite să mă antrenez constant”.

Deși ar fi putut evolua la naționala de fotbal pe plajă a Spaniei, Andrei a ales reprezentativa României. ”Chiar dacă sunt plecat de mulți ani din România, îmi iubesc țara și mă bucur  să o reprezint în competițiile internaționale. Aș fi putut juca și pentru naționala Spaniei, însă nimic nu se poate compara cu mândria de a evolua pentru țara ta”. 

Principalul obiectiv al naționalei îl reprezintă revenirea în prima divizie, alături de cele mai bune echipe din Europa, unde a fost o prezență constantă în ultimul deceniu. ”Am venit la naționala României cu ideea de a promova acest sport, de a încerca să formăm o echipă competitivă. Ne dorim să accedem în Divizia A, să revenim printre cele mai bune echipe, unde consider că ne este locul”.

Naționala României de fotbal pe plajă se află în aceste zile la Eforie Nord, unde pregătește meciurile din Liga Europeană de Fotbal pe Plajă. România va disputa pe 7 și 8 iulie două partide în cadrul Diviziei B a Euro Beach Soccer League, la Nazaré, în Portugalia. Primul meci va fi contra Serbiei, iar al doilea în fața Estoniei.

În Divizia B sunt 15 reprezentative împărțite în trei grupe de câte patru și una de trei (în care se află România). Primele clasate împreună cu cele mai bune 3 ocupante ale locurilor secunde și cea mai slabă echipă din Divizia A vor juca pentru promovarea/menținerea în primul eșalon.

Grupele Diviziei B sunt următoare:

– Bulgaria, Norvegia, Cehia, Andorra
– Estonia, ROMÂNIA, Serbia
– Kazahstan, Lituania, Grecia, Moldova
– Ungaria, Anglia, Danemarca, Georgia