Zinedine Zidane, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie și unul dintre cei mai apreciați tehnicieni din lume în acest moment, a ținut zilele trecute să își exprime respectul și suportul pentru futsal, considerat unul dintre cele mai frumoase sporturi.

Născut la Marseille într-o zi de 23 iunie 1972, Zinedine Zidane a evoluat de-a lungul carierei sale la echipele Cannes, Bordeaux, Juventus și Real Madrid. A jucat 108 meciuri pentru naționala Franței, în tricoul căreia a cucerit Cupa Mondială în 1998, iar doi ani mai târziu Campionatul European.

„Am început să joc fotbal pe străzi, am făcut asta pentru a împărtăși pasiunea cu vecinii și să simt emoții cu cei de care mă simțeam legat”, a spus recent Zinedine Zidane, care s-a atașat apoi de futsal, locul de plecare pentru cei mai tehnici fotbaliști din lume. „Este foarte important să sprijinim futsalul. E sportul în care înveți jocul, înveți tehnica, realizezi cât de multă bucurie îți poate oferi sportul în fiecare zi de viață”, a mai spus Zinedine Zidane, care e foarte aproape de un nou tilul în Primera Division cu Real Madrid.

Fotbaliști celebri precum Neymar da Silva Santos Júnior și Lionel Messi au spus ori de câte ori au avut ocazia că futsalul a jucat un rol important în carierele lor.

Cele mai importante echipe din fotbalul mondial, în frunte cu FC Barcelona, au în programul lor de pregătire antrenamente specifice futsalului, multe dintre elementele aceste discipline regăsindu-se apoi în practică.