A mai rămas o zi până la Supercupa României la futsal de la Sighișoara, superconfruntare care va opune cele mai bune formații din sezonul trecut, Informatica Timișoara și CS United Galați. 

Supercupa României, care va deschide oficial sezonul 2018-2019 în futsalul românesc, e programată sâmbătă, 25 august, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor „Radu Voina” din Sighișoara.

CS United Galați, vicecampioana României, vine la Sighișoara cu gânduri mari. În ultimii doi ani, gălățenii au pierdut o finală de Cupa României și două lupte cu trofeul de campioană a României pe masă. Viorel Cojoc, unul dintre cei mai vechi jucători ai grupării gălățene și căpitanul echipei, crede că a venit momentul ca United să cucerească un trofeu. „Vrem să câștigăm Supercupa, acesta e obiectivul nostru, doar la asta ne gândim de când am reluat pregătirile. A venit momentul, după multe ratări, să ducem acasă la Galați un trofeu important. Supercupa înseamnă și un succes în plan mental, pentru că ne aflăm la început de sezon. Nu va fi însă ușor, Informatica Timișoara fiind un adversar redutabil. E doar campioana și deținătoarea Cupei României”, a spus, pentru www.frf.ro, Viorel Cojoc.

În vârstă de 36 de ani, Viorel Cojoc e din acest sezon și antrenor secund la CS United. „Florin Ignat, noul antrenor principal, a dorit să mă implice și mai mult! În cele din urmă am acceptat să îi fiu secund, chiar dacă obligațiile, presiunea au crescut”, explică el.

Noul antrenor secund al celor de la CS United vede Supercupa și ca pe o revanșă după duelul pierdut anul trecut în fața Informaticii în finala campionatului: „Dacă mă gândesc bine, avem mai multe revanșe de luat, nu doar una și nu doar față de Informatica. Asta poate fi o motivație în plus pentru noi pe durata întregului sezon”.

Dintre echipele care vor lupta la titlu în sezonul viitor, United e văzută drept echipa cea mai omogenă. „Așa este, suntem echipa cea mai omogenă. Au plecat doi jucători, au venit doi. Restul formațiilor au schimbat mult mai mult, dar nu cred că acest amănunt va fi decisiv. Campionatul e lung. Pe cine văd în lupta pentru titlu în sezonul viitor? Autobergamo Deva, Informatica Timișoara, Imperial WET Miercurea Ciuc, firește, alături de United. Va fi o luptă adevărată, vor fi ambiții mari în joc”, a mai spus Viorel Cojoc.

 

Articol de Adi Dobre