VIDEO | România învinge Ucraina cu 5-2 într-un meci de pregătire

Echipa națională de futsal a României face în aceste zile ultimele preparative înaintea debutului în preliminariile pentru Cupa Mondială, competiție care va fi găzduită de Lituania anul viitor în perioada 12 septembrie – 4 octombrie.

Prima noastră reprezentativă se află de sâmbătă la Ivano-Frankivsk, în Ucraina, pentru două meciuri-test, ultimele înaintea calificărilor pentru FIFA World Cup.

În primul joc, disputat duminică, 22 septembrie, tricolorii au învins Ucraina cu 5-2. Adversarii câștigaseră ultimul duel, la EURO 2018, în grupe, cu 3-2.

Ucraina condus cu 1-0 și 2-1, dar jucătorii pregătiți de Robert Lupu au revenit de fiecare dată. Au marcat Ique Ribeiro și Szőcs, care a egalat când mai erau de jucat 2 minute și 7 secunde. Gazdele au scos portarul, iar România a mai marcat de trei ori, prin Covaci și Savio, o „dublă”.

Meciul Ucraina – România s-a jucat la „Sport Complex College of Physical Education” din Ivano-Frankivsk, o sală multifuncțională în care evoluează și echipa de futsal Uragan Ivano-Frankivsk, campioană a Ucrainei.

Naționala României a făcut cunoștință cu parchetul sălii din Ivano-Frankivsk sâmbătă seara, când, de la ora 20:00, a avut programat antrenamentul oficial. Tot aici, mâine, luni, 23 septembrie, de la ora 19:00 (ora României), naționala noastră va întâlni selecționata similară a Georgiei, aceasta fiind ultima partidă înaintea meciurilor din Grupa a 5-a a Main Round-ului calificărilor la Cupa Mondială, grupă ce va fi găzduită în perioada 23-26 octombrie de orașul Piatra Neamț.

Lotul României este următorul:
Petrișor Toniță (FC Dunărea Călărași), Andrei Grigoraș (CS United Galați), Vlad Iancu (Autobergamo Deva) – portari; Cristian Matei, László Szőcs, Bogdan Covaci, Savio Valadares, Adrian Pânzaru (toți Imperial WET Miercurea Ciuc), Mimi Stoica, Andrei Crăciun (ambii CS United Galați), Felipe Oliveira (Feldi Eboli / Italia), Szabolcs Mánya (FK Odorheiu Secuiesc), Sergiu Gavrilă (Autobergamo Deva), Ionuț Movileanu (FC Dunărea Călărași), Ique Ribeiro (Cartagena / Spania) – jucători de câmp.

„Sunt două meciuri de o importanță deosebită, în primul rând pentru că sunt ultimele înaintea debutului în preliminariile pentru Cupa Mondială. Vrem să vedem exact unde suntem și ce mai avem de pus la punct”, a declarat Robert Lupu, selecționerul naționalei României.

Duelurile dintre România și Ucraina au avut întotdeauna sare și piper! Ultima confruntare dintre cele două naționale a avut loc la EURO 2018, în Slovenia, și s-a încheiat cu victoria Ucrainei, 3-2, după ce tricolorii au condus cu 2-0! Ucraina este o prezență constantă la marile competiții internaționale.

A fost prezentă la cinci ediții ale Cupei Mondiale, cea mai bună performanță fiind un loc 4 la ediția din 1996, găzduită de Spania. La Campionatul European, Ucraina are o singură absență, în 1999! Ucraina a jucat de două ori finala la EURO, în 2001-Rusia și 2003-Italia.

Articol de Adi Dobre