VIDEO | Informatica Timișoara a cucerit Supercupa României!

Echipa Informatica Timișoara a cucerit sâmbătă seară Supercupa României, meci care a marcat debutul noului sezon în futsalul românesc. Bănățenii au tranșat în favoarea lor duelul cu CS United Galați, scor 4-3 (2-1), la capătul unui meci spectaculos.

Sighișoara s-a dovedit a fi o gazdă excelentă a Supercupei României la futsal ediția 2018. Sala Sporturilor „Radu Voina” din târgul medieval Sighișoara a fost aproape plină la reeditarea finalei Ligii I din sezonul trecut, meciul dintre Informatica Timișoara și CS United Galați. Gruparea de pe Bega viza al patrulea trofeu consecutiv, după Supercupa de la Lugoj, Cupa României de la Miercurea Ciuc și titlul de campioană a României, în timp ce United aspira la primul trofeu din istorie.

Disputa a fost deosebit de echilibrată. Bănățenii au condus în permanență pe tabela de marcaj. Daniel Araujo a fost primul marcator al Supercupei. Reușita sa a fost dublată de cea a veteranului Mimi Stoica, venit la Timișoara în această vară de la Autobergamo Deva. Gălățenii au relansat partida în ultimele secunde, atunci când Nuno Vieira Coco a deviat șutul lui Lașcu.

Gălățenii au început mai bine repriza secundă, dar cei care au marcat au fost tot oamenii lui Robert Lupu, prin Mimi Stoica, la prima dublă în tricoul Informaticii. Nuno Coco a reușit și el dubla, iar scorul a devenit 3-2. Gălățenii au insistat și au reuși egalarea prin Lașcu, cel care a reluat în plasă balonul trimis în bară de Andrei Crăciun.

Vicecampionii României nu s-au bucurat decât câteva secunde, Informatica trecând din nou în avantaj imediat după reluarea jocului. Autorul golului, debutantul Dennis Ovsianiakov.

Deși, la un moment dat, au scos portarul, forțând egalarea, gălățenii nu au mai reușit să marcheze. Informatica Timișoara a câștigat astfel al patrulea trofeu consecutiv, după Supercupa de la Lugoj de anul trecut, Cupa României și titlul în Liga I!

Am spus că va fi un meci foarte echilibrat și nu am greșit. Mă bucur enorm că am cucerit Supercupa României. Înseamnă mult pentru noi, acum la început de drum și în perspectiva participării în premieră în UEFA Champions League. Mă bucur de asemenea pentru cei care au venit în această vară la Timișoara și s-au adaptat atât de repede. Supercupa va rămâne un punct de reper pentru ceea ce va urma în acest sezon”, a declarat, pentru www.frf.ro, Robert Lupu, antrenorul-jucător de la Informatica Timișoara.

Lupu nu a jucat nicio secundă în Supercupă, preferând să își conducă echipa de la marginea terenului. În schimb, Lupu i-a folosit în prima linie pe Dennis Ovsianikov și Dmitri Bondar, veniți la Timișoara în urmă cu doar câteva zile, dar care au evoluat foarte bine. Foștii internaționali ucraineni au arătat că Lupu poate conta pe ei.

La meciul de la Sighișoara au fost prezenți foarte mulți oameni din futsalul românesc, Jakab Zoltan, antrenorul echipei FK Odorheiu Secuiesc și fost selecționer al României, membru al Comisiei Tehnice a FRF, Cosmin Gherman, antrenorul echipei Imperial WET Miercurea Ciuc, Endre Kacso, antrenorul naționalei de juniori a României, Lucian Nicușan, antrenorul echipei CSM Târgu Mureș, Doru Popa, președintele echipei Autobergamo Deva.

Jucătorii celor două echipe au fost premiați de Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Jucătorii celor două echipe au fost premiați de Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Meciul de la Sighișoara a fost ultimul cu un trofeu pe masă arbitrat de Gabriel Gherman, cel care la finalul acestui an se va retrage din arbitraj. Pentru Gherman aceasta a fost a șaptea Supercupă arbitrată!

CS United: Ionuț Păduraru, Andrei Dinicuță, Andrei Crăciun, Rafael de Souza, Kailon Borges, Nuno Vieira Coco, Daniel Petică, Matei Boșneagă, Andrian Lașcu, Viorel Cojoc, Constantin Burdujel, Octavian Cireș, Ovidiu Tănase. Antrenor: Florin Ignat.

Informatica Timișoara: Vlad Iancu, Roberto Voin, Teodor Lungu, Andre Mogueira Deco, Savio Valadares, Dennis Ovsianikov, Dmitri Bondar, Darius Nastai, Daniel Araujo, Valentin Ilaș, Mimi Stoica, Pedro da Silva, Liviu Ruxandari. Antrenor: Robert Lupu.

 

Articol de Adi Dobre