CS United Galați a învins Dunărea Călărași în mult așteptatul derby al etapei cu numărul 17 al Ligii I la futsal, rezultat în urma căruia trupa pregătită de David Asandei a revenit pe primul loc în clasament!

Vezi aici înregistrarea partidei!

Cu o zi înainte, Autobergamo Deva devansase liderul Informatica Timișoara (care în această etapă a stat), după succesul din deplasare cu Muncitorul Reșița, scor 7-1, iar un rezultat de egalitate în confruntarea United – Dunărea i-ar fi convenit de minune echipei lui Florin Ignat, care ar fi rămas în fotoliul de lider.

Două reprize diferite

Într-o partidă transmisă în direct pe pagina de Facebook și pe YouTube Futsal Romania, CS United s-a impus cu scorul de 4-1, la capătul unui meci cu două reprize total diferite. Dacă la pauză scorul a fost 0-0, după o luptă încrâncenată, la reluare spectacolul din Sala Sporturilor din Galați a fost total!

Gazdele au deschis scorul dintr-un penalty transformat de căpitanul Cojoc, iar câteva minute mai târziu l-au majorat prin internaționalul Moldoveanu. Dunărea Călărași a punctat și ea, prin Tomescu. Tot United a fost însă echipa care a mai marcat până la final, prin Burdujel și același Moldoveanu.

„Un campionat nebun”

„A fost un meci foarte disputat, între două echipe care se cunosc foarte bine. În prima repriză am jucat ceva mai sus decât adversarul, dar nu am reușit să fructificăm ocaziile avute. Nici ei! Repriza a doua a fost una deosebit de spectaculoasă. Diferența de trei goluri e însă, trebuie să recunosc, mult prea mare. Dunărea e o echipă foarte bună, bine organizată în teren de antrenorul-jucător Marian Șotârcă. Nu întâmplător se numără printre fruntașele Ligii I în acest sezon. Nimic nu e întâmplător într-un campionat nebun așa cum e acesta. Îți merge un meci, hai, două, dar nu mereu”, a declarat, pentru www.frf.ro, David Asandei, antrenorul echipei CS United.

Sala din Galați a fost plină la meciul dintre United și Dunărea Călărași. „Am zis eu înaintea meciului că ne așteptăm la un public numeros, dar și de această dată gălățenii ne-au surprins. Au venit în număr mare, iar asta a motivat în plus echipa. Ce e mai frumos decât să joci cu sala plină? Îi așteptăm și la celelalte meciuri”, a mai adăugat Asandei.

„Vrem să rămânem pe primul loc”

Gălățenii pleacă mâine la Cluj, unde duminică, în Cupă, și marți, în campionat, vor da piept cu CFF Clujana, echipă aflată pe locul 10 în ierarhia Ligii I la futsal, penultimul. „Nu va fi ușor, chiar dacă diferența din clasament dintre noi și Clujana e mare. Vrem să mergem mai departe în Cupa României și să rămânem pe primul loc în Liga I până la finalul sezonului regular. Mai avem acest meci de la Cluj, apoi acasă cu Politehnica Iași, deplasare la Sfântu Gheorghe, acasă cu Informatica Timișoara și, în ultima etapă, deplasare la campioana City’US Târgu Mureș”, a spus David Asandei.

Rezultatele etapei a 17-a a Ligii I:

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CFF Clujana Cluj 9-3
C.S. KSE Târgu Secuiesc – CSM Politehnica Iași 2-5
CS City’us Târgu Mureş – Spicom Sfantu Gheorghe 8-3
Muncitorul Reșița – Autobergamo Deva 1-7
CS United Galaţi – Dunărea 2005 Călărași 4-1

Informatica Timișoara a stat

Clasament: 1. United 35 de puncte; 2. Deva 34 p; 3. Informatica 33 p; 4. Odorheiu Secuiesc 32 p; 5. Dunărea 30 p; 6. City’us 27 p; 7. Iași 23 p; 8. Spicom 13 p; 9. Reșița 10 p; 10. Clujana 4 p; 11. KSE 1 p.

Etapa viitoare, a 18-a:

7 februarie
ora 14:00
CFF Clujana Cluj – CS United Galaţi
12 februarie
Spicom Sfântu Gheorghe – C.S. KSE Târgu Secuiesc
Dunărea 2005 Călărași – Muncitorul Reșița
13 februarie
CSM Politehnica Iași – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc
14 februarie
Informatica Timișoara – CS City’us Târgu Mureş

Autobergamo Deva stă în această rundă

În acest week-end sunt programate partidele din optimile de finală ale Cupei României la futsal.
Iată programul:
Dunărea Călărași (L1) – Informatica Timișoara (L1)
CSM Politehnica Iași (L1) – Muncitorul Reșița (L1)
CFF Clujana Cluj (L1) – CS United Galați (L1)
Luceafărul Buzău (L2) – Autobergamo Deva (L1)
Șoimii Șimand (L4) – City’US Târgu Mureș (L1)
Pro-Tineret Sighișoara (L2) – Bukovina Vicov (L2)
Colțea 1920 Brașov – Spicom Sfântu Gheorghe (L1)
Imperial WET Miercurea Ciuc (L2) – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc (L1)