Liga I la futsal a programat miercuri, la Iași, o partidă restanță din etapa a 14-a.

Față în față s-au aflat formațiile Futsal Poli Iași și Imperial WET Miercurea Ciuc, două formații cu stări de spirit diferite după etapa de Cupă din week-end. Moldovenii au fost eliminați de divizionara secundă CSM Târgu Mureș, în timp ce harghitenii au trecut fără emoții de Informatica Timișoara, campioana și deținătoarea trofeului.

Ciucanii au intrat pe teren motivați de perspectiva urcării, în premieră, pe locul 2 în clasamentul Ligii I, dar meciul a debutat cu un gol marcat de Futsal Poli Iași prin liviu Ruxandari, în chiar primele secunde! Imperial WET și-a revenit din șoc și a înscris imediat, prin Florin Matei. A fost golul care a descătușat trupa pregătită de Cosmin Gherman, care a marcat gol după gol, oprindu-se la 5-1! Au urmat momente de relaxare în jocul ciucanilor de care au profitat băieții lui Marius Cozma, la primul meci pe banca moldovenilor. Scorul s-a strâns, 4-5, dar Imperial WET și-a făcut liniștit finalul de partidă închizând tabela la 8-4!

Futsal Poli Iași – Imperial WET 4-8 (2-5)

Au marcat:  Liviu Ruxandari (min. 1), Andrei Despan (min. 20), Valentin Pricop (min. 23), Gerard Dengra Vera (min. 25) / Robert Florin Matei (min. 2, 3, 10), Alvaro De Luis Yubero (min. 8, 29), Laszlo Szöcs (min. 15), Duque Mario Velasco (min. 35), Andre Luiz Nogueira „Deco” (min. 40).

Victoria era obligatorie și am pregătit în consecință meciul de la Iași. Chiar dacă Poli a fost cea care a deschis scorul, nu cred că s-a pus vreun moment problema învingătoarei în această partidă. Automatismele suferă încă, dar e normal în condițiile în care avem jucători noi la echipă. Sunt foarte mulțumit de ceea ce am văzut în aceste meciuri, inclusiv în cel de la Iași. Jucătorii au atitudine, au dorință, au determinare. Am mare încredere în ei. Am ajuns pe locul 2! Suntem bucuroși, mai ales că după primele etape ale sezonului mulți se îndoiau de capacitatea noastră de a ne bate la titlu. Acum depinde doar de noi. Sunt doar două puncte între noi și liderul Autobergamo Deva, dar meciul direct e la noi acasă, la Miercurea Ciuc”, a spus, pentru www.frf.ro, Cosmin Gherman, antrenorul echipei Imperial WET Miercurea Ciuc.

În acest week-end sunt programate meciurile etapei cu numărul 15. Iată programul:

sâmbătă, 16 februarie
ora 15:30: Futsal Club Dunărea Călărași – Bukovina Vicov
ora 17:00: Imperial WET Miercurea Ciuc – CFF Clujana Cluj
ora 18:30: CS United Galaţi – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

duminică, 17 februarie, ora 16:30
SCM Gloria Buzău – Autobergamo Deva

luni, 18 februarie, ora 16:00
Futsal Poli Iași – Informatica Timișoara

 

Articol de Adi Dobre