Recent calificată în Final Four-ul Cupei României, CSMS Iaşi păstrează şanse mari de a accede în play-off-ul Ligii I la futsal. Luni seară, echipa pregătită de Nelu Stancea a învins pe teren propriu cu scorul de 4-3 (4-1) formaţia Dunărea Călăraşi, într-un meci din cadrul etapei a 24-a a primei ligi, iar în urma acestui succes ieşenii au urcat pe locul 7. Victoria echipei ieşene este cu atât mai preţioasă cu cât a fost obţinută în faţa unei alte pretendente la un loc în primele 8, Dunărea Călăraşi având un avans de cinci puncte în faţa CSMS-ului înaintea acestei runde.

Ieşenii au avut un start excelent de meci, iar în minutul 3 conduceau deja cu 3-0 după reuşitele lui Valentin Pricop și Victor Mandea și autogolul lui Ion Dumitru. Până la pauză, ambele echipe au mai punctat câte o dată prin Alexandru Pricop (15), respectiv Răzvan Radu (11). Deşi a avut un avans de trei goluri la pauză, ieşenii au trăit periculos în repriza secundă. Oaspeţii au revenit în meci graţie reuşitelor lui Gabriel Şerban (29) şi George Tomescu (35), iar în ultimele cinci minute au atacat şi cu portarul în căutarea golului egalării. În cele din urmă, CSMS s-a impus cu 4-3 şi şi-a trecut în cont 3 puncte foarte importante în economia luptei pentru play-off.

Ieşenii vor şase puncte în ultimele două etape

Cu 31 de puncte la activ, CSMS Iaşi ocupă locul 7 în clasamentul Ligii I de futsal şi păstrează şanse de a încheia sezonul regular în primele 8. În etapa următoare, a 25-a, penultima a sezonului regulat, CSMS Iaşi va juca în deplasare, pe terenul formaţiei Spicom Sf. Gheorghe, iar în ultima rundă ieşenii vor juca pe propriul teren cu CS KSE Targu Secuiesc.

Antrenorul ieşenilor, Nelu Stancea, a declarat că elevii săi pot obţine maximum de puncte în ultimele două etape, pentru a termina în primele 8. “A fost un meci foarte greu şi victoria este cu atât mai importantă. Ne menţinem şanse mari la play-off şi sperăm să realizăm acest obiectiv. Îi felicit pe băieţi pentru modul cum au jucat şi vreau să le mulţumesc în mod deosebit suporterilor, care au venit într-un număr mare la Sala Polivalentă şi ne-au susţinut. Îi aşteptăm şi la ultimul meci, pe teren propriu, pentru a ne ajuta să obţinem o victorie importantă. Noi sperăm să câştigăm ambele partide care au mai rămas de disputat. Suntem încrezători că putem obţine 6 puncte”, a declarat Nelu Stancea.

Speră la o nouă finală în Cupa României

Tehnicianul formaţiei ieşene a adăugat că speră să joace o nouă finală în Cupa României, după cea disputată în urmă cu trei ani. “Dacă am ajuns în această fază, ne dorim să mergem mai departe. Personal îmi doresc să jucăm o nouă finală. Va fi foarte greu, pentru că sunt calificate echipe puternice, dar vom da totul pentru a ajunge în marea finală. Totul depinde şi de tragerea la sorţi. Ar fi extraordinar să jucăm meciurile la Iaşi, pentru că am avea publicul de partea noastră, dar nu depinde doar de noi”, a conchis Nelu Stancea.

NARCIS POHOAŢĂ (IAŞI)