Foto: Dragoș Astafei

Vicecampioana United Galați s-a impus fără emoții la Iași, în fața formației locale ACS Futsal Poli, scor 6-2 (4-1), luni, într-un meci din cadrul etapei a II-a a Ligii I la futsal.

Oaspeții și-au asigurat practic victoria încă din primul sfert al întâlnirii, în minutul 10 scorul fiind deja 4-0 pentru United, după golurile marcate de Nuno Vieira Coco (secunda 28), Octavian Cireş (min. 4), Rafael De Sousa Rafinha (minutele 7 şi 10, ultimul din penalty).

După startul furibund al oaspeților, Poli a mai echilibrat disputa și a redus din diferență în minutul 15, prin Adrian Călugăreanu, jucător revenit la echipa din Dealul Copoului.

După pauză, gălăţenii au mai înscris două goluri, prin Rafinha (28) şi Ovidiu Tudose (33), în timp ce Iașiul a punctat prin acelaşi Călugăreanu (min. 30). Poli a încheiat meciul în inferioritate numerică după ce Mario Şchiopu a fost eliminat în minutul 31, pentru două cartonașe galbene.

La finalul întâlnirii, preşedintele clubului ieşean de futsal, Ştefan Tudorache, a declarat: “Ce poţi să mai spui după această înfrângere? Doar că asta e valoarea noastră în acest moment şi atâta am putut! Oricum, echipa din Galaţi este mai bună decât a noastră şi a meritat Victoria. Noi suntem în urmă şi cu pregătirea şi poate această pauză de campionat care va urma ne va ajuta în omogenizarea lotului. Salut revenirea lui Adi Călugăreanu la echipa noastră, este un jucător bun, care cu siguranţă ne va ajuta în campionat”.

Campioana Informatica Timișoara a bifat al doilea succes stagional la capătul celui mai echilibrat meci al rundei. Trupa lui Robert Lupu, care se pregătește pentru Main Round-ul UEFA Futsal Champions League, s-a impus greu, pe teren propriu, în fața Dunării Călărași.

Etapa a II-a a Ligii I la futsal se va încheia marți seară la Miercurea Ciuc, acolo unde Imperial WET va primi vizita nou-promovatei SCM Gloria Buzău. Învinși în prima etapă la Galați, harghitenii sunt în căutarea primelor puncte din acest sezon. Echipa pregătită de Cosmin Gherman pornește favorită în jocul cu Gloria Buzău. Oaspeții promit însă să-și vândă cât mai scump pielea la Miercurea Ciuc. „Obiectivul nostru în acest sezon este, evident, evitarea retrogradării. Este un obiectiv real și sperăm să-l îndeplinim. Nu am jucat rău în prima etapă, împotriva Dunării Călărași, diferența fiind făcută de condiția fizică. Va fi foarte greu la Miercurea Ciuc, în fața unei echipe ofensive, dar vom da totul”, a spus, pentru www.frf.ro, Iulian Trăznea, antrenorul  nou-promovatei SCM Gloria Buzău.

Meciul Imperial WET – Gloria Buzău va fi LIVE pe Facebook Futsal România și pe Youtube, pe canalul FRF TV. 

Rezultate etapa a II-a:
Bukovina Vicov – Autobergamo Deva 4-15 (2-8)
CFF Clujana Cluj-Napoca – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 3-9 (2-3)
Futsal Poli Iași – CS United Galaţi 2-6 (1-4)
Informatica Timișoara – Futsal Club Dunărea Călărași 3-2 (2-0)

Marți, 18 septembrie, ora 19.00
Imperial Wet Miercurea Ciuc – SCM Gloria Buzău

Etapa viitoare:
Autobergamo Deva – Informatica Timişoara
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Bukovina Vicov
CS United Galaţi – CFF Clujana Cluj-Napoca
SCM Gloria Buzău – ACS Futsal Poli Iaşi
Futsal Club Dunărea Călăraşi – Imperial Wet Miercurea Ciuc

Liga a II-a a debutat cu meciuri spectaculoase

Eșalonul secund al futsalului românesc a programat în acest week-end primele meciuri din noul sezon. Cel mai spectaculos meci s-a disputat la Sighișoara, acolo unde s-au marcat 22 de goluri!

Rezultatele din etapa I a Ligii a II-a:
Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – CSM Târgu Mureș 6-8 (3-4)
Fortius 2014 Buzău – AS Inter Gheorgheni 6-3 (3-3)
Pro-Tineret Sighisoara – C.S. KSE Târgu Secuiesc 10-12 (3-7)
* meciul Kereszthegy Remetea – Pro Academy Fălticeni a fost amânat
** CS United Galați 2 a stat în această etapă

Articol de Adi Dobre și Narcis Pohoață (Iași)