Duelul dintre cele mai bune echipe din futsalul românesc, care se va desfășura după regula „cel mai bun din cinci meciuri”, a debutat luni seară la Galați. La capătul unui meci foarte disputat, Informatica Timișoara s-a impus la limită, scor 1-0, și are în acest moment prima șansă la titlu!

Unicul gol al meciului a fost semnat de Miloš Simić, căpitanul formației Informatica Timișoara, în penultimul minut al partidei, într-un moment în care toată lumea se pregătea, probabil, pentru prelumngiri! Internaționalul sârb, unul dintre cei mai buni jucători din Liga I, a fost din nou decisiv pentru Informatica Timișoara, marcând din pasa conaționalului său Stefan Rakić.

Partida de la Galați i-a evidențiat pe cei doi portari, Wellington da Silva, la gazde, și Vlad Iancu, veteranul din poarta Timișoarei. Ultimul a parat inclusiv o lovitură de la 10 metri! „Am ratat mult. Nu cred că meritam să pierdem, dar așa e în sport. Finala e abia la început. Nu e încă nimic pierdut”, au spus, la final, jucătorii gălățeni.

„E foarte important că am debutat cu o victorie. Trebuie să profităm de acest ascendent moral. Așa cum am mai spus, United Galați e o echipă foarte puternică. Cred, în continuare, că în această finală totul e posibil. Îi felicit pe băieții mei, care și azi au arătat un caracter incredibil, un profesionalism desăvârșit”, a spus Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei Informatica Timișoara și selecționerul primei reprezentative a României.

Al doilea meci al finalei Ligii I la futsal va avea loc tot la Galați, marți, 15 mai, de la ora 18:30. Meciul va fi transmis în direct la Look Plus.

Duelul dintre Informatica Timișoara și CS United Galați se va muta apoi în Banat!