Foto: Facebook United Galați

Liga 1 la futsal a programat luni, 25 noiembrie, primele două partide ale etapei a IX-a. Runda a debutat la Odorheiu Secuiesc și a continuat la Galați.

În prima confruntare, FK Odorheiu Secuiesc și Dunărea Călărași au oferit un spectacol total, cele două formații marcând împreună 17 goluri!

„Am spus că venim la Odorheiu Secuiesc să câștigăm și ne-am ținut de cuvânt. Mă bucur în primul rând pentru cele trei puncte, trei puncte foarte importante în economia campionatului”, a declarat Marian Șotârcă, antrenorul-jucător al echipei Dunărea Călărași.

În cel de-al doilea meci al zilei, la Galați, față în față s-au aflat CS United și Imperial WET Miercurea Ciuc, cele mai bune echipe ale campionatului, finalistele de anul trecut. Harghitenii au sosit pe malul Dunării cu optimismul dat de cele șapte victorii consecutive din tot atâtea partide în acest sezon.

„Mizez pe faptul că venim după două victorii consecutive și o dorim pe a treia. Am încredere în băieți, în forța lor de mobilizare în astfel de momente și în dorința de revanșă după eșecul din tur de la Miercurea Ciuc”, spunea înaintea confruntării Florin Ignat, antrenorul-jucător al gălățenilor. Cu un joc consistent, cu un portar aflat în zi mare, United a reușit în cele din urmă să răpună campioana Imperial WET. A fost primul eșec stagional pentru echipa harghiteană.

„A fost un meci extraordinar, un futsal de mare calitate, o adevărată finală. Pentru astfel de meciuri te apuci de sport. Atmosfera, creată de cei peste 1.000 de spectatori, a completat tabloul unui meci foarte frumos. Am învins echipa campioană, o formație de mare valoare, care în prima repriză ne-a dominat, și-a creat ocazii. Trebuie să recunoaștem faptul că am avut noroc în prima parte, dar în cele din urmă cred că a fost o victorie meritată. Ce a făcut diferența? Atitudinea jucătorilor noștri, care au fost minunați. Andrei Dinicuță, portarul nostru de doar 19 ani, a făcut meciul vieții! A scos tot, a fost incredibil”, a declarat Florin Ignat.

În urma acestui succes, United a trecut în fruntea clasamentului Ligii I, dar are un meci în plus disputat.

Etapa se va încheia astăzi cu meciul Autobergamo Deva – Informatica Timișoara.

CS United – Imperial WET 3–1 (1–0)
Sala Sporturilor Dunărea, Galați
Au marcat: Andrian Lașcu (3, 31), Cristian Obadă (40) / Küsmödi Tamás (40)
Arbitri: Liviu Chița (Pitești), Marian Ivănescu (București)
Observator: Gabriel Gherman (București)
United: Andrei Dinicuță – Andrian Lașcu, Constantin Burdujel, Andrei Crăciun, Octavian Cireș; Andrei Grigoraș, Cristian Obadă, Sergiu Tacot, Matei Boșneagă, Ionuț Pădurariu, Mimi Stoica, Robert Crișan, Florin Ignat
Antrenori: Florin Ignat, Viorel Cojoc
Imperial WET: Victor Lopez – Küsmödi Tamás, Stefan Rakic, Savio Valadares, Cristian Matei; Gică Dospinescu, Paltán Roland, Bogdan Covaci, Florin Matei, Iszlai Richárd, Adrian Pânzaru, Hadnagy István, Tankó Levente, Andre Luiz Nogueira „Deco”
Antrenori: Cosmin Gherman, Ferencz Levente

Etapa a IX-a:
CS United Galați – Imperial WET Miercurea Ciuc 3-1 (1-0)
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Futsal Club Dunărea Călărași 7-10 (4-5)

marți, 26 noiembrie, ora 18:00
Autobergamo Deva – Informatica Timișoara
– echipa CFF Clujana Cluj STĂ în această rundă
Clasament: 1. United 22p; 2. Imperial WET 21p; 3. Dunărea 13p; 4. Autobergamo 11p; 5. Informatica 10p; 6. Odorheiu Secuiesc 6p; 7. Clujana 0p

Etapa viitoare (8 decembrie):
Informatica – Clujana
Dunărea – Autobergamo
Imperial WET – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc
– echipa CS United Galați STĂ în această rundă

Articol de Adi Dobre