Echipa de futsal CS United Galați, campioana României, și-a aflat joi, 4 iulie, adversarele din Main Round-ul UEFA Futsal Champions League ediția 2024-2025.

Astfel, United Galați face parte din Grupa a 3-a, alături de FK Dobovec (Slovenia), Dinamo Zagreb (Croația) și Palma Futsal (Spania). Partidele din Grupa a 3-a a Main Round-ului Ligii Campionilor se vor disputa la „Palau Municipal d’Esports Son Moix” din Palma de Mallorca.

Marea favorită a grupei este, fără îndoială, Palma Futsal – câștigătoarea ultimelor două ediții ale UEFA Futsal Champions League.

FK Dobovec nu reprezintă o necunoscută pentru campioana României. Cele două s-au confruntat și sezonul trecut, la Rogatec, în fieful campioanei Sloveniei.

Dinamo Zagreb este reprezentanta unui futsal recunoscut și respectat. Naționala Croației se află pe locul 12 în ierahia FIFA.

United Galați are la dispoziție aproape patru luni pentru a pregăti meciurile din Main Round, acestea urmând să se dispute în perioada 22-27 octombrie.

„Acum, că am aflat și adversarele din Liga Campionilor, trebuie să ne pregătim pentru viitorul sezon. Au plecat trei jucători, aceștia fiind și singurii. Alții nu vor mai pleca. În schimb, din acest weekend vom anunța noile transferuri. Vor fi jucători atât din campionatul intern, cât și din străinătate. Pe parte de antrenor va fi ceva mai greu, va fi o perioadă inevitabilă de tranzit. E foatrte greu atunci când te desparți de un om valoros”, a declarat, pentru frf.ro, Cristian Ștefu, președintele clubului United Galați.

În această vară, gruparea gălățeană s-a despărțit de antrenorul Florin Ignat și de doi dintre jucătorii care au pus umărul la performanțele din ultimii ani, Petrișor Toniță și Vlăduț Dudău.

Articol de Adi Dobre